Ľuba Lesná Rôzne

Urob na Vianoce radosť tým, čo na to nemajú: Želaj si spolu s mestom

Hlavné mesto v spolupráci s neziskovou organizáciou Želaj si a privátnymi partnermi odštartovalo IV. ročník dobročinného projektu Želaj si spolu s mestom. Akcia, ktorá je súčasťou celomestského projektu Vianoce v meste, má pomôcť splniť želania ľuďom, ktorými chcú urobiť radosť iným.

Ilustračný obrázok k článku Urob  na Vianoce radosť tým, čo na to nemajú: Želaj si spolu s mestom
Zdroj: TASR

Hovorca primátora Ľubomír Andrassy zdôraznil, že organizátori projektu chcú obdarovať ľudí, ktorí z rôznych sociálnych, finančných či zdravotných dôvodov nemôžu dnes splniť i tie najjednoduchšie priania najbližších.

Do projektu sa podľa neho môže zapojiť každý Bratislavčan.

Čo treba v prihláške napísať

Prihláška musí obsahovať meno navrhovateľa a meno, kontakt na osobu, ktorej chce žiadateľ splniť vianočné želanie. Súčasťou návrhu je aj odôvodnenie, prečo by práve jeho návrh mal patriť medzi tie, ktoré budú zo strany mesta a jeho partnerov splnené.

Kde sa možno prihlásiť

Návrhy je možné posielať do 14. novembra 2014 na adresu Kancelária primátora, Primaciálne námestie 1, Bratislava 814 99, e-mailom na zelajsi@bratislava.sk alebo prísť osobne do budovy magistrátu.

Vyhodnotenie pred Štedrým dňom

Andrassy ďalej informoval, že slávnostné vyhodnotenie bude týždeň pred Štedrým dňom v priestoroch Zrkadlovej sály Primaciálneho paláca. Na programe bude koncert zostavený z vystúpení žiakov umeleckých škôl, centier voľného času a predstavení, ktoré pripravia telesne postihnuté deti.

„Doposiaľ mesto splnilo 36 nezištných želaní a medzi tými splnenými bolo napríklad zakúpenie práčky, bojlera, rekreačný pobyt pre celú rodinu, operácia očí, osobný počítač, polohovateľná posteľ či výbava pre bábätko,“ vymenoval Andrassy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM