Rôzne

Uprostred živej biznis štvrte vyrástla malá oáza pokoja Panorama City

Úplne nový park pre deti a oddychová zóna pre pracujúcich je oázou pokoja uprostred pracovného ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Uprostred živej biznis štvrte vyrástla malá oáza pokoja Panorama City
15
Galéria

V Bratislave naozaj vyrastajú projekty ako huby po daždi, no nezabúda sa ani na príjemné parky. Uprostred živej biznis štvrte, v priestore medzi Tower 115 a Panorama Biznis, vyrástol príjemný verejný park Panorama City.

Oáza pokoja

Spoločnosť J&T Real Estate sľubuje v priestore medzi administratívnymi budovami malú oázu pokoja. „Návrh parku od štúdia 2ka landscape and urban architects vychádza zo základného funkčného rozdelenia priestoru na plazu a park. Tieto funkčné plochy napĺňajú rôzne budúce potreby obyvateľov bytových domov aj zamestnancov administratívnych objektov v zóne,“ hovorí o parku developer.

Hneď pri vstupe zaujme posedenie v tieni stromov umiestnených v pravidelných kruhových výrezoch, vertikálna popínavá zeleň na konštrukciách v tvare stromu, detské ihrisko aj výbeh pre deti z materskej školy. Vstup so psom je zakázaný. Park tak budeme môcť využiť na posedenie v čase pracovných prestávok alebo aj na neformálne pracovné stretnutia.

Fontána

„Plaza a park sú rozdelené promenádou, ktorá je aktívnym verejným priestorom prepájajúcim celý vnútroblok. Parkom bude ako potok pretekať oddychová fontána, celkovú pokojnú atmosféru priestoru zabezpečia elegantné vetrolamy v predpolí Tower 115,“ približuje J&T Real Estate.

Do verejného parku vedie viacero vstupov pomedzi administratívne budovy, a tak je úplne jedno, z ktorej strany sa za zábavou či relaxom vyberiete. Slávnostné otvorenie parku je podľa hovorkyne J&T Real Estate Daniely Stričkovej plánované v priebehu tohto mesiaca. „Momentálne hľadáme vhodný termín,“ uviedla Stričková. Spoločnosť na tento deň pripravuje aj celodenný event.

Park v priestore medzi TOWER 115 a PANORAMA BIZNIS
15
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM