Michaela Katonová Správy

Univerzitu Komenského v Bratislave hodnotia ako 505. najlepšiu univerzitu na svete

Univerzita Komenského v Bratislave sa dostala medzi najlepšie svetové univerzity. V hodnotení The U. S. News Rankings - Best Global Universities sa umiestnila na 505. mieste z najlepších 750 univerzít sveta ako jediná univerzita zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Univerzitu Komenského v Bratislave hodnotia ako 505. najlepšiu univerzitu na svete
Zdroj: TASR

Rektor Univerzity Komenského Karol Mičieta vyzdvihol najmä výsledok, ktorý dosiahla Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK. „Je to potvrdenie špičkovej kvality odboru,“ upozornil Mičieta. Odbor fyzika na UK sa v tomto hodnotení umiestnil na 152. priečke.

Celkový výsledok univerzity je podľa jeho slov dôvodom na radosť a spokojnosť, no zároveň aj impulzom pre ďalšie zlepšovanie. Prvé tri pozície v rebríčku patria americkým univerzitám: Harvard University, Massachusetts Institute of Technology a University of California – Berkeley.

Hodnotitelia vychádzali pri zostavovaní poradia z dvanástich parametrov. Z nich mali najväčšiu váhu reputácia odborného výskumu, počet vedeckých publikácií, početnosť citácií i medzinárodná spolupráca.

Prečítajte si tiež: Do rebríčku najprestížnejších vysokých škôl sveta sa zo Slovenska dostala len jediná. Univerzita Komenského

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM