Nina Táborská Rôzne Rôzne

Univerzita Komenského a Univerzita Viedeň sa spojili. Otvorili spoločný magisterský študijný program

Predstavitelia Univerzity Komenského v Bratislave a Univerzity Viedeň dnes na pôde viedenskej univerzity slávnostne otvorili spoločný magisterský študijný program Physics of the Earth (fyzika Zeme). Jeho študenti budú súčasne študentmi oboch univerzít – slovenskej i rakúskej.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita Komenského a Univerzita Viedeň sa spojili. Otvorili spoločný magisterský študijný program
Zdroj: TASR

Spoločný magisterský študijný program fyziky Zeme, ktorý je prvým spoločným študijným programom zahraničnej a slovenskej univerzity, je v ponuke oboch univerzít od aktuálneho akademického roka. Informovala o tom vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou UK Andrea Földváryová.

Výučba bude prebiehať v anglickom jazyku. Slovenskí študenti budú každý týždeň cestovať dvakrát do Viedne, rakúski študenti do Bratislavy. Jeden deň bude venovaný diplomovej práci na tej univerzite, na ktorej pôsobí vedúci diplomovej práce.

„Fyzika Zeme nemá v malých európskych krajinách veľa študentov, v každej krajine je však nutná z dôvodu monitorovania fyzikálnych faktorov a procesov životného prostredia (zemetrasenia, tiažové pole, elektromagnetické pole, tepelný tok) a ochrany životného prostredia, analýzy geohazardu (najmä seizmického ohrozenia) či prospekcie nerastných surovín,“ priblížil Peter Moczo z UK, ktorý je zároveň jedným z garantov študijného programu.

Na spoločný študijný program sa v tomto roku zapísali traja študenti UK.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM