Maros Palesch Kultúra

United Flavour zahrajú v Bratislave

Multinárodná skupina United Flavour zo susednej Českej republiky sa predstaví na koncerte 25. marca v bratislavskom Majestic Music Clube. Sedemčlenná zostava v rámci turné Attitude Tour 2011 ponúkne moderný mix reggae, world music, latina a hip-hopu.

United Flavour na čele so španielskou frontmankou Carmen majú za sebou už sedem rokov úspešnej existencie. Na jar 2008 zabodovali v medzinárodnej hudobnej súťaži International Live Award vo Viedni, kde obsadili v tvrdej konkurencii viac než tisícky kapiel druhé miesto. Vybrané skladby z debutového albumu Unity (2007) vyšli na medzinárodných kompiláciách a celý album bol zaradený do distribúcie svetových serverov obchodujúcich s hudbou.

V priebehu festivalových sezón navštevujú United Flavour desiatky akcií vrátane zásadných európskych reggae festivalov a speváčka Carmen dostáva atraktívne ponuky na hosťovanie. Vystupovali už po boku svetových hviezd ako sú Manu Chao, Shaggy, Kelis, Max Romeo či Buju Banton. Kapela si vybudovala stálu základňu v Prahe, odkiaľ postupne dobýva slovenský, poľský a najnovšie aj španielsky hudobný trh. Kapela chce svojím pôsobením vyjadriť, že ľudia inej národnosti, iného pôvodu alebo vyznania môžu spolupracovať bez akýchkoľvek problémov, násilia či bojov a vzájomne sa obohacovať. Podobným témam sa venujú i vo svojich textoch.

United Flavour vydávajú 15. marca druhý album Attitude, podľa ktorého nazvali aj koncertné turné. Skladby na novú platňu nahrávali v rakúskom štúdiu House of Riddim a dvoch pražských štúdiách pod dohľadom londýnskeho producenta Dereka Fevriera.

Zdroj: TASR Foto: UNITED FLAVOUR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM