Aktualizované Ľuba Lesná Krimi

Úmrtie v cele: Policajná hovorkyňa exkluzívne pre nás

Televízia Markíza informovala o tragédii, ktorá sa stala v policajnej cele. V nedeľu 19. októbra zadržala hliadka opitého vodiča, ten, žiaľ, po dvoch dňoch v policajnej cele zomrel. Policajti tvrdia, že zadržaného kontrolovali pár minút predtým a všetko bolo v poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Úmrtie v cele: Policajná hovorkyňa exkluzívne pre nás
Zdroj: TASR

Policajná hovorkyňa Karina Považanová túto správu potvrdila pre náš portál: „V cele policajného zaistenia došlo v budove Prezídia PZ na Račianskej ulici k úmrtiu tam umiestneného 54-ročného Miroslava z Bratislavy.“

Zastavili ho v Záhorskej Bystrici

Vysvetlila ďalej, že ide o muža, ktorého 19.októbra v ranných hodinách kontrolovala policajná hliadka na Bratislavskej ulici v Záhorskej Bystrici ako vodiča osobného motorového vozidla Renault Megane.

„Vodič bol pri kontrole podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorá preukázala požitie alkoholu s hodnotou 1,15 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, opakovaná dychová skúška mala hodnotu 1,30 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ zdôraznila Považanová.

Po vznesení obvinenia a vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený muža popoludní umiestnili do cely policajného zaistenia.

Lekár ho vyšetril

„Pred umiestnením do cely bol muž v zmysle zákona o PZ podrobený lekárskemu vyšetreniu, pričom podľa vyjadrenia lekára bol muž schopný umiestnenia v cele, nevyžadoval si hospitalizáciu a taktiež mu neboli doporučené žiadne lieky,“ podčiarkla Považanová.

Dodala, že po celý čas umiestnenia v cele muž ďalšie lekárske ošetrenie ani lieky nežiadal. „Podľa výkazu kontrol bola osoba službukonajúcim policajtom naposledy kontrolovaná včera v čase o 15.00 h,“ dodala.

O pol hodinu, krátko pred 15.30 h, keď Miroslava mali eskortovať pred sudcu príslušného okresného súdu, policajti zistili, že muž nejaví známky života. „Oživiť sa ho však už policajtom, ani privolaným záchranárom nepodarilo.“

Nemal známky vonkajšieho násilia

Privolaný lekár nezistil na tele osoby známky vonkajšieho násilia a na zistenie presnej príčiny smrti muža nariadil vykonať pitvu. Podľa predbežnej správy z pitvy, ktorou polícia už v súčasnosti disponuje, bolo príčinou smrti zlyhanie srdca.

Poverený príslušník PZ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM