Tomáš Stupavský Kultúra

Umelci môžu realizovať svoje výstavy aj v bratislavskej galérii Medium

Možnosť realizovať výstavy v tomto roku ponúka vo svojich priestoroch galéria Medium v centre Bratislavy, ktorá je pri Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) na Hviezdoslavovom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Umelci môžu realizovať svoje výstavy aj v bratislavskej galérii Medium
Zdroj: TASR

Výstavná plocha v šiestich rôzne veľkých miestnostiach je 173 štvorcových metrov a výška stien 3,9 metra, takže je tam možné prezentovať aj veľkoplošné diela. Výzva udáva termín na podanie žiadosti do 8. februára, a to osobne v galérii, zaslaním mailu na medium@vsvu.sk alebo poštou.

„Treba vyplniť formulár žiadosti, priložiť obrazové portfólio k výstave a pridať curriculum vitae vystavujúcich aj kurátora,“ uviedla riaditeľka galérie Silvia L. Čúzyová.

V tejto galérii je ešte dnes výstava s názvom 1200°C – Priestor na hrane, ktorá bola zrealizovaná pri príležitosti 50. výročia založenia Oddelenia skla na VŠVU. Je to zároveň posledná aktivita v rámci minuloročných podujatí k 65. výročiu založenia tejto vysokej školy. Na výstave sú zastúpení všetci doterajší pedagógovia dielami, ktoré reflektujú ich prístup a prínos tomuto študijnému odboru.

Pri polstoročnom jubileu boli vytvorené krátke dokumentárne filmy s vyjadrením umelcov na vlastnú pedagogickú činnosť aj aktivity ich kolegov. V nich je aj pohľad na východiská, vývoj a podoby slovenského skla. Do tohto dialógu boli prizvaní i súčasní študenti ateliéru.

Jeho nová webová stránka www.sklovsvu.sk zahŕňa všetkých pedagógov aj absolventov. Jej postupné napĺňanie obrazovým a textovým materiálom podporí budovanie kontinuity v rámci ateliéru a spoznávanie slovenskej sklárskej tvorby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM