Kultúra

Ulice Bratislavy sa zmenia na veľké maliarske plátna. Prichádza ďalší Street Art Festival

Mesto ožije festivalom moderného pouličného umenia. Kamenné námestie a Námestie slobody sa zmenia na zónu plnú hudby a diel majstrov graffiti.

Ilustračný obrázok k článku Ulice Bratislavy sa zmenia na veľké maliarske plátna. Prichádza ďalší Street Art Festival
17
Galéria

Aj tento rok Bratislava ožije festivalom moderného pouličného umenia. Kamenné námestie a Námestie slobody sa zmenia na zónu plnú hudby a diel majstrov graffiti. Môžete sa tešiť na street art, hudobné vystúpenia a ďalšie umelecké lahôdky.

Minulý rok vznikla počas Bratislava Street Art Festivalu okrem iného aj veľkorozmerná maľba na dome na Kamennom námestí. S čím prichádza festival tentoraz?

Graffiti v uliciach mesta

Na 7. ročníku podujatia aj vďaka spolupráci s Urban Art Festivalom 2017 bude program ešte pestrejší. V rámci street art a graffiti programu vznikne unikátny projekt Street Art Gallery, čiže galérie s veľkometrážnymi maľbami vo voľnom priestore v lokalite Kamenné námestie. Pozvanie do Bratislavy opäť prijali umelci svetového mena ako Angličan Fin Dac, CART1 z Francúzska a FAT HEAT z Maďarska. Domáce farby bude hájiť legenda slovenskej scény DAOR, ktorý spojil sily s kolegom DANOm.

Originálne podujatie sa začína vo štvrtok 22. júna. Už vtedy uvidíte pri práci so sprejom v ruke domácich aj zahraničných umelcov. Priamo v centre mesta tak môžete pozorovať, ako vznikajú výtvarné diela na stenách budov.

Program festivalu vyvrcholí v sobotu 24. júna, keď sa naplno rozbehnú všetky sprievodné podujatia. Počas celého dňa sa môžu návštevníci tešiť aj na koncerty hudobných skupín ako Fresh Out of The Bus, FunTomas PURIST a BAD KARMA BOY.

Zamaľuj si na „Gottku“

Súčasťou akcie bude aj graffiti show na Námestí slobody pod názvom „Zamaľuj si na "Gottku“„. Pripravených je 8 veľkorozmerných stien, ktoré vyzdobia svojou fantáziou tí najlepší z prihlásených. Akciu na námestí spestrí aj "nadupaný“ hop-hopový program.

Celý program festivalu si môžete pozrieť TU.

Bratislava Street Art Festival 2016
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM