Rôzne Tlačové správy

Uľaví od bolesti a odbúra stres: Vďaka majiteľke wellness a masérke Ivete vypnete aj v uponáhľanej Bratislave

Milá, sympatická a s povolaním, ktoré po namáhavom dni ocení nie jeden Bratislavčan. Iveta Majirská vlastní v centre nášho mesta privátne wellness a je skúsenou masérkou. A okrem iného prezradila, ako spoznáte kvalitného maséra.

Ilustračný obrázok k článku Uľaví od bolesti a odbúra stres: Vďaka majiteľke wellness a masérke Ivete vypnete aj v uponáhľanej Bratislave
5
Galéria

S malou dušičkou a veľkými plánmi sa v roku 2014 rozhodla splniť si svoj sen práve v Bratislave. Ako kvalifikovaná fyzioterapeutka – masérka vytvorila útulné, čisté a hlavne súkromné prostredie ako stvorené na relax po ťažkom týždni v práci. O jej práci ako aj o rôznych masérskych „fámach“ si môžete prečítať práve teraz.

Ako ste dospeli k myšlienke venovať sa práve tomuto odvetviu a aká je vaša špecializácia? Už po skončení Strednej Zdravotníckej školy v odbore masér som túžila po vlastnom priestore, kde by si ľudia oddýchli, načerpali energiu, zbavili sa bolesti, stresu a naučili sa šetriť si chrbticu pri bežných denných úkonoch. V štúdiu som pokračovala na Lekárskej fakulte v odbore fyzioterapia, kde som značne doplnila svoje vedomosti. Ku každému klientovi pristupujem individuálne a okrem masáže sa snažím vždy poradiť, ako si chrbát nepreťažovať, prípadne akými cvikmi si vie človek chrbát uvoľniť.

Vo svojom wellnesse masírujete. V čom vidíte pôvod väčšiny problémov s chrbticou? (ak vylúčime zranenia…)
Pôvod problémov môžeme hľadať už v detskom období, kedy dieťa ešte nemá dostatočne vyvinuté chrbtové svalstvo nato, aby sedelo samé vypodložené vankúšmi. Tým si preťažuje a krivý chrbátik od krčnej až po krížovú oblasť. V dospelom veku je to najčastejšie nesprávny sed v práci, taktiež preťažovanie chrbtice pri rutinných pohyboch a stres. V dnešnej dobe stresová záťaž neobíde nikoho z nás. Pod vplyvom stresu alebo poranenia je organizmus ako rozladený orchester.

Častú príčinu môžeme hľadať aj v nedostatočnej prípadne škodlivej pohybovej aktivite a chýbajúcej regenerácii po športe. Samozrejme, určitú rolu zohráva aj genetická predispozícia, ochorenia, úrazy, nevyvážená strava, nervozita a prepracovanosť. Napísala som aj blog o tom, ako správne sedieť.

Ako podľa vás klienti spoznajú dobrého maséra?
Dobrý masér by mal mať určitú odbornosť, pri dnešných dvojdňových kurzoch tu vyrástlo masérov ako húb po daždi, neraz sa v praxi stretávam s neodbornosťou a nie je nič horšie, ako keď mal klient zlú skúsenosť. Preto je ideálne, ak má masér dostatočné vzdelanie, prax a práca ho baví.

Domáce masáže. Ľuďom stačí olivový olej a ruky partnera. Nakoľko môže byť podľa vás takáto neodborná situácia nebezpečná?
Každá neodborná masáž je nebezpečná a to hlavne vtedy, ak má človek bolesti a zdravotné ťažkosti, vtedy odporúčam vyhľadať odborníka, prípadne sa poradiť s lekárom.

Počula som už nie jedenkrát hlášku, že pokiaľ po masáži nebolí telo, masér svoju robotu neodviedol dobre. Čo je na tom pravdy?
V tomto prípade záleží o akú masáž ide, ak niekto trpí napríklad nespavosťou, potrebuje jemnejšiu, relaxačnú masáž. Vtedy je určite nežiaduce, aby ho po masáži bolelo celé telo. Pri silnejšej masáži je možný vznik svalovej horúčky, najmä v oblasti stuhnutých svalov. Osobne sa každého klienta pýtam, aký silný tlak je preňho znesiteľný, hoci masáž veľmi stuhnutých svalov je bolestivá. Každý z nás má totiž iný prah bolesti, po masáži by však určite nemali vznikať podliatiny, s výnimkou bankovania.

Mal by človek chodiť na masáže až keď pocíti nejaké problémy?
Určite nie, masáž odporúčam ako prevenciu a regeneráciu pre organizmus, posilnenie imunity a odstránenie stresu. V tomto chladnejšom období je veľmi obľúbená masáž lávovými kameňmi.

Môže človek cítiť úľavu už po prvej masáži?
Z praxe, už po prvej masáži cíti človek okamžitú úľavu, avšak účinok nastupuje zvyčajne druhý alebo tretí deň po masáži.

S akými problémami chodia ľudia zvyčajne k vám na masáž?
Najčastejšie je to bolesť, vyčerpanie a regenerácia po športovej aktivite.

Masážne prístroje vs. človek. Myslíte, že ruky maséra sa dajú nahradiť?
Určite nie, ruky terapeuta sú nenahraditeľné.

Ja osobne na maséroch obdivujem aj ich silu a vytrvalosť. Musíte na to nejako posilňovať, alebo stačí poznať na tele len tie správne miesta a sila tlaku nie je potrebná?
Masér musí byť fyzicky zdatný, už na talentových skúškach nám merali silu stisku v rukách, jemnú motoriku modelovaním z drôtu a fyzickú zdatnosť. Samozrejme sa musí o seba starať a pravidelne cvičiť, aby predišiel zdravotným problémom. Ak by som aktívne necvičila, nedopriala si masáž a nesaunovala, ťažko by som po desiatich rokoch praxe ešte mohla vykonávať túto prácu.

Vo vašom wellnesse sú rôzne masáže len jednou zo služieb, čo ešte zvyknú ľudia u vás využívať?
Najčastejšie využívaná je fínska sauna alebo infrasauna pred masážou. Ako doplnok slúži aj vírivka, ktorú ľudia radi využívajú hlavne v chladnejšom období. Veľmi obľúbené sú telové a pleťové sezónne ošetrenia.

Viac na www.health-spa.sk

(PR článok)

Zdroj: www.health-spa.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM