Tomáš Stupavský Krimi

Ukradol peňaženku, následne platil platobnými kartami a teraz ho čaká väzenie

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V pátrajú po neznámom páchateľovi a žiadajú verejnosť o pomoc pri stotožnení osoby. V tomto prípade ide o objasňovanie prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí a inej platobnej karty.

Ilustračný obrázok k článku Ukradol peňaženku, následne platil platobnými kartami a teraz ho čaká väzenie
Zdroj: TASR

Doposiaľ neznámy páchateľ v doteraz presne nezistenom čase dňa 21. augusta 2015 v priestoroch kancelárie jednej z budov na Dolnozemskej ceste v Bratislave odcudzil peňaženku s obsahom finančnej hotovosti vo výške asi 10 eur, stravných lístkov, osobných dokladov a dokladov od motorového vozidla, ako aj viacero kusov platobných kariet.

Následne v ten istý deň boli prostredníctvom odcudzených platobných kariet zrealizované bezkontaktné platby na viacerých miestach a platobných termináloch na území hlavného mesta Bratislavy. Neoprávneným použitím platobných kariet bola spôsobená celková škoda vo výške 85,59 eura, odcudzením hotovosti a stravných lístkov vo výške 30 eur.

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k vypátraniu podozrivej osoby, je možné oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Informoval Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM