Futbal

UEFA: Kde sa budú hrať domáce zápasy Slovana? Do úvahy prichádza Györ, Viedeň alebo Praha

Futbalisti Slovana Bratislava stále nevedia, kde budú hrať domáce zápasy skupinovej fázy Európskej ligy. Ich domovský štadión na Pasienkoch totiž nespĺňa kritériá UEFA a tak klub požiadal o výnimku.

Ilustračný obrázok k článku UEFA: Kde sa budú hrať domáce zápasy Slovana? Do úvahy prichádza Györ, Viedeň alebo Praha
Zdroj: TASR

Ak by ju nedostal, do úvahy prichádzajú ďalšie tri alternatívy – Györ, Viedeň a štadión Slavie v pražskom Edene. Pre portál hnonline.sk to prezradil majiteľ Slovana Ivan Kmotrík.

„Situácia je taká, že zatiaľ nám to UEFA zakázala, ale požiadali sme o výnimku. Teraz budeme čakať na rozhodnutie. Nám ide hlavne o to, aby sme hrali čo najbližšie v Bratislave,“ uviedol pre Hnonline Kmotrík. Podľa neho by v prípade udelenia výnimky klub musel do štadióna na Pasienkoch investovať. „Išlo by o sumu medzi sto až dvestotisíc eur. Potom by bola pre nás šanca hrať na Pasienkoch,“ dodal slovenský veľkopodnikateľ.

Futbalisti Slovana Bratislava sa v I-skupine hlavnej fázy Európskej ligy UEFA 2014/15 stretnú s SSC Neapol, Spartou Praha a Young Boys Bern. Slovan začne púť v skupine 18. septembra na pôde YB Bern. V 2. kole 2. októbra doma privíta SSC Neapol a v 3. kole 23. októbra opäť doma Spartu Praha. Potom „belasí“ nastúpia v 4. kole 6. novembra na Letnej, v 5. kole 27. novembra hostia Švajčiarov a v poslednom 6. kole vycestujú do Neapola (11. decembra).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM