Maros Palesch Krimi

Udialo sa počas Silvestrovskej noci

Krátko po polnoci bola cez operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyslaná policajná hliadka na Bojnickú ulicu. Na policajnú linku 158 bolo totiž oznámené, že na predmetnej ulici sa má nachádzať pobodaný muž. A v Stupave zas po návr

Policajti po príchode na miesto zistili, že muž z bodným zranením v oblasti chrbta je 26 ročný Bratislavčan, ktorý bol následne prevezený do nemocnice na ošetrenie. Podľa predbežnej lekárskej správy možno jeho zranenie považovať za ťažké. Podozrivý z tohto skutku mal byť 30 ročný Bratislavčan, ktorý bol taktiež prevezený do nemocnice na ošetrenie, nakoľko aj on mal bodné zranenie v oblasti prsníka. Kto bol páchateľom tohto skutku a kto poškodeným, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Vyšetrovateľ PZ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. Páchateľovi tak hrozí po preukázaní viny trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov.

Majiteľov jedného z bytov nachádzajúcich sa v Stupave na ulici Vincenta Šikulu čakalo nemilé prekvapenie, keď sa vrátili domov zo Silvestrovskej oslavy. V jednej z izieb bolo rozbité sklo od balkónových dverí. Poškodenie vyzeralo tak, že balkónové dvere rozbila najskôr asi nejaká zábavná pyrotechnika. Po dôkladnom prezretí však majitelia bytu našli v izbe susediacej s balkónom projektil od náboja. Ihneď preto oznámili túto skutočnosť na políciu. Prípad si prevzal vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, ktorý po príchode na miesto vykonal obhliadku miesta činu a predmetný projektil zaistil. Projektil bude následne zaslaný na balistické skúmanie, ktoré určí o aký druh zbrane išlo. Predmetom vyšetrovania zostáva aj miesto výstrelu. Vyšetrovateľ PZ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Zdroj: KR PZ Bratislava, František Peczár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM