Tlačové správy

Učitelia získavajú zručnosti ako vyučovať s tabletmi

Séria prakticky orientovaných školení venovaná problematike výučby prostredníctvom tabletov – Škola na dotyk Akadémia má za sebou prvý mesiac realizácie. V spolupráci s 25 lektormi na desiatich školách po celom Slovensku ich s podporou spoločnosti Samsung Electronics realizuje nezisková organizácia

Ilustračný obrázok k článku Učitelia získavajú zručnosti ako vyučovať s tabletmi
Zdroj: Dnes24.sk

„Za necelý mesiac absolvovalo zaškolenie do výučby prostredníctvom tabletov už takmer tri stovky učiteľov zo základných a stredných škôl z celého Slovenska a ďalších zhruba 600 učiteľov absolvuje takéto školenie do konca roka,“ informoval Ján Machaj, riaditeľ EDULAB-u.

Na školeniach za zúčastňujú učitelia zo škôl, ktoré od rezortu školstva dostali 22 000 tabletov a pripravujú ich nasadenie do bežnej výučby. Z uvedeného dôvodu sú školenia zamerané na konkrétne a praktické využitie tabletov v triede, ako je napríklad tvorba poznámok a vyučovacích materiálov, práca s digitálnym vzdelávacím obsahom, fotografiami a videom, ale aj prezentácia možností, ktoré tablety poskytujú pri testovaní žiakov a študentov a získavaní spätnej väzby.

Lektormi na školeniach sú učitelia, ktorí získali cenné praktické skúsenosti z výučby s tabletom v minuloročnom pilotnom projektu Škola na dotyk, a ktoré touto formou odovzdávajú ďalej učiteľom z ostatných škôl.“Našim cieľom je demonštrovať, že učenie s tabletom je ako učenie s akoukoľvek inou didaktickou pomôckou. Učitelia musia najprv zistiť aké sú jeho možnosti a potom ich využiť na didaktické ciele. Školenia sa sústredia práve na základné postupy, ktoré každý učiteľ na hodinách robí. My im iba ukážeme, ako pri tom môžu využiť tablet“, objasňuje filozofiu práce s tabletmi v triede Ján Machaj.

Účasť na školeniach je pre učiteľov bez poplatku. Podmienkou účasti je registrácia a schopnosť ovládať základy práce s tabletom.

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM