Maros Palesch Krimi

Týždeň na cestách

BRATISLAVA, 01.08.2011. V minulom týždni sme na území Slovenskej republiky zaznamenali 262 dopravných nehôd. Najviac nehôd, 51, sa stalo v Bratislavskom kraji a najmenej v Nitrianskom a Košickom kraji, po 22 nehôd, o jednu viac, 23 bolo v Trna

Ťažké zranenia utrpelo spolu 15 osôb, najviac v Bratislavskom kraji 5, nikto sa nezranil v Trnavskom, Nitrianskom a Banskobystrickom kraji. V priebehu minulého týždňa zomrelo na cestách 6 osôb, najviac v Žilinskom kraji, 2. V Trnavskom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji sme nezaznamenali žiadnu smrteľnú nehodu.

Od začiatku tohto roka do konca júla (31. 07. 2011) polícia zaznamenala 8.586 dopravných nehôd, čo je o 3.636 nehôd menej ako v rovnakom období v minulom roku. Polícia od začiatku roka eviduje 3.284 ľahko zranených, čo je o 483 menej ako v rovnakom období v minulom roku. Menej o 120 je aj ťažko zranených, teda 589 ľudí. Pri dopravných nehodách bolo 177 osôb usmrtených, čo je o jednu viac ako v rovnakom období minulom roku.

Prehľad najzávažnejších dopravných nehôd so smrteľnými následkami, ktoré sa stali minulý týždeň:

  • v pondelok (25.7.2011) predpoludním v katastri obce Petrova Lehota v trenčianskom okrese 52

ročný vodič Škody Fabie neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, v ľavotočivej zákrute dostal šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromového porastu. Nehodu neprežil.

  • vo štvrtok ráno v katastri obce Košťany nad Turcom v okrese Martin 23 ročný vodič Daewoa pri odbočovaní vľavo nedal prednosť protiidúcemu nákladnému vozidlu Iveco, v dôsledku čoho sa čelne zrazili. 72 ročný vodič Citroenu, ktorý jazdil za nákladným vozidlom, sa chcel zrážke vyhnúť, strhol riadenie a narazil do zvodidla. Mladý vodič Daewoa utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, k zraneniu iných osôb nedošlo.
  • vo štvrtok (28.7.2011) približne hodinu pred polnocou v katastri mesta Strážske v okrese Michalovce 21 ročný vodič Mercedesu neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal šmyk a prevrátil sa. Zraneniam podľahol na mieste nehody.
  • v piatok (29.7.2011) v noci v katastri obce Farná v okrese Levice 16 ročný vodič vozidla Daewoo Nubira v dôsledku rýchlej jazdy dostal v pravotočivej zákrute šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromu. Nehodu neprežil.
  • v nedeľu (31.7.2011) ráno v katastri Dolného Kubína 27 ročný vodič Volkswagenu Golf z doteraz presne nezistených príčin prešiel do protismeru. Zrazil sa s nákladným vozidlom Renault Premium, ktoré šoféroval 50 ročný vodič. Mladý vodič Golfu utrpel zranenia, ktorým podľahol na mieste, jeho 33 ročný spolujazdec sa zo zranení bude liečiť približne 21 dní.

- v nedeľu (31.7.2011) predpoludním v Bratislave na Vinohradníckej ulici 20 ročný vodič Opla v dôsledku rýchlej jazdy zišiel z cesty a narazil do stromu. Utrpel ťažké zranenia, jeho 18 ročná spolujazdkyňa zraneniam podľahla na mieste nehody. Ďalší, 19 ročný spolujazdec, bol prevezený do nemocnice.

Zdroj: Prezídium PZ SR, Denisa Baloghová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM