Samospráva

Turisti sa vďaka novým informačným tabuliam zorientujú v meste oveľa jednoduchšie

Bratislava Tourist Board v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy osadila v uliciach centra Bratislavy 24 aktualizovaných máp s popisom v dvoch jazykových mutáciách.

Ilustračný obrázok k článku Turisti sa vďaka novým informačným tabuliam zorientujú v meste oveľa jednoduchšie
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

„Upravujeme verejné priestory, čistíme mesto, vysádzame stromy a kvety, opravujeme cesty, nakúpili sme nový mobiliár, odstraňujeme vizuálny smog a grafity, propagujeme Bratislavu viac v zahraničí," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

"Posilňujeme tak konkurencieschop­nosť Bratislavy voči ostatným európskym metropolám a výsledky sa postupne dostavujú. Zlepšujeme služby najmä pre Bratislavčanov, ale nesmieme zabúdať ani na turistov, pretože Bratislava má čo ponúknuť,“ doplnil primátor.

Špeciálna edícia skladacích máp

„Preto zlepšujeme služby aj v oblasti turizmu. Klasickú ponuku propagácie Bratislavy rozšírila špeciálna edícia skladacích máp a informačno-propagačných brožúr s názvom Bratislava city guide, každý návštevník má navyše možnosť stiahnuť si vynovenú aplikáciu Bratislava city, ktorá je plnohodnotným sprievodcom mestom. Zásadnou zmenou teraz prešli aj veľké navigačné mapy rozmiestnené na turisticky najfrekventova­nejších miestach po meste,“ vymenoval zmeny primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Našim cieľom bolo zabezpečiť lepšiu orientáciu pre domácich, ako i zahraničných návštevníkov hlavného mesta. Z tohto dôvodu sme pripravili aktualizovanú infomapu výrezu mesta s označením všetkých dôležitých bodov záujmu a vymenili ju na 24 miestach v centre a širšom centre Bratislavy namiesto pôvodnej už nevyhovujúcej verzie,“ povedala predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

Čítajte aj:

Najvýznamnejšie body

V aktualizovanej mape sú perokresbami zvýraznené najvýznamnejšie body záujmu, vstupné brány do mesta – ako autobusová a železničná stanica, osobný prístav či letisko. Zároveň v nej návštevníci Bratislavy nájdu vyznačenú korunovačnú trasu, popis top atrakcií, informácie o turistickej karte Bratislava City Card a odkaz na moderný web www.visitbratislava.com a mobilnú aplikáciu BTB – „Bratislava“.

Okrem centra mesta zachytáva aj mestské časti, ktoré sú turistami často navštevované.

Aktualizovaná mapa bola umiestnená na 24 miestach v centre a širšom centre hlavného mesta, ktoré sú vyznačujú zvýšeným pohybom turistov. Nachádzajú sa napríklad na Kamennom námestí, Hlavnej stanici, Námestí SNP, Dunajskej ulici, pri Slovenskom rozhlase, pri hrade Devín atď.

Lepšie služby pre turistov

„Je v našom záujme v čo najkratšom čase umiestniť tieto mapy taktiež na ďalšie významné miesta a tak docieliť, aby sa turisti v Bratislave ľahšie orientovali a zároveň sa dozvedeli o miestach, ktoré by rozhodne pri svojej návšteve nemali vynechať,“ doplnila Melicharová.

Aj tieto opatrenia majú za cieľ zlepšiť služby pre turistov, ktorí prídu na návštevu Bratislavy. Počet turistov v Bratislave neustále rastie a Bratislava sa tak stáva turisticky vyhľadávanou destináciou. Hlavné mesto SR Bratislava prostredníctvom svojej organizácie BTB chce preto aj naďalej zvyšovať kvalitu služieb pre turistov, aby sa do Bratislavy radi vracali.

Čítajte aj:

Mapy pre turistov s popisom
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM