Krimi

Tritisíc eur a zákaz šoférovania na rok. Taký je trest za jazdu pod vplyvom alkoholu pre známeho bratislavského advokáta

Známeho bratislavského advokáta Alexandra Fila uznal sudca Okresného súdu Bratislava V za vinného z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a odsúdil ho na peňažný trest vo výške 3-tisíc eur a zároveň mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na 12 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Tritisíc eur a zákaz šoférovania na rok. Taký je trest za jazdu pod vplyvom alkoholu pre známeho bratislavského advokáta
Zdroj: TASR

„Je to primeraný a zákonný trest. Išlo o ojedinelý exces z mojej strany. Nikdy som nemal dopravnú nehodu a nebol som riešený pre závažnejší dopravný priestupok. Napríklad mierne prekročenie rýchlosti som mal pred približne ôsmimi rokmi,“ povedal obhajca. Voči verdiktu sa neodvolal.

Pôvodne na rovnaký peňažný trest, ale na zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na 18 mesiacov ho sudca Okresného súdu Bratislava V odsúdil trestným rozkazom začiatkom januára tohto roku. Voči trestnému rozkazu následne podal Alexander Filo odpor.

Fila zastavili bratislavskí policajti v máji minulého roku na jeho Toyote Land Cruiser. Podrobili ho dychovej skúške na alkohol. „Hodnota, ktorú vodič nafúkal, predstavovala 1,06 mg alkoholu na liter vydychovaného vzduchu,“ informovala vtedy Tatiana Kurucová z policajného riaditeľstva v Bratislave.

Znamená to, že elitnému právnikovi namerali v dychu viac ako 2,2 promile. Právnik strávil noc v policajnej cele.

Alexander Filo obhajoval napríklad mužov obžalovaných z vraždy študenta Daniela Tupého, obávaných piťovcov, kontroverzného podnikateľa Ivana B., ktorý mal vydierať v mene Vladimíra Mečiara, policajtku spájanú s vynesením tzv. mafiánskych zoznamov, drogový gang Tibora V. či autíčkarsky gang Martina R. a ďalších obžalovaných v iných známych kauzách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM