Rôzne

OBRAZOM: Trhovisko na Žilinskej vás nabije energiou, vyhovie aj náročnejším nakupujúcim

Trhovisko na Žilinskej je už viac ako štyridsať rokov neodmysliteľnou súčasťou života štvrte. S prichádzajúcim letom sa pulty trhovníkov rozrastajú stále viac. Ak ste Žlinskú dnes nesithli navštíviť, zažite pravú trhovú atmosféru na fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Trhovisko na Žilinskej vás nabije energiou, vyhovie aj náročnejším nakupujúcim
Zdroj: Dnes24.sk

Možno nenápadné, no rozhodne dôležité miesto. Trhovisko na Žilinskej je dobre známe každému Bratislavčanovi. Neláka totiž ľudí len z okolia, ale i z celého mesta. Jednoducho tvorí identitu miesta a predstavuje stretávací bod pre ľudí nielen z okolitých ulíc.

V lete bratislavské trhoviská ožívajú čerstvou zeleninou, ovocím, kvetmi, pribúda trhovníkov aj nakupujúcich. Na Žilinskej aktuálne nájdete stoly plné domácich paradajok, mladej cibuľky, prvých uhoriek, baby cvikle ale i obrovské listy mangoldu a špenátu. Z ovocia sa môžete pokochať farebnými stolmi, nakúpiť a dokonca i ochutnať odporúčame najmä jahody a čerešne.

Nechýbajú priesady, bylinky, čerstvé kvety zo záhradiek a šťastnejším sa ujdú aj čerstvé dubáky alebo kuriatka.

Svoje produkty tu predávajú a rady odovzdávajú pestovatelia a predajcovia z okolia Bratislavy, zo Záhoria, z Bernolákova, Dunajskej Lužnej či Šamorína. Ponúkajú plné pulty sezónnej zeleniny, ovocia, medu, domácich kureniec, husí, kačiek, klobás, slaniny aj kvetov z vlastných záhradiek.

Už zajtra vám redakcia Bratislava24.sk predstaví chutný recept na čerešňové guľky.

Trhovisko Žilinská
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM