Ľuba Lesná Hokej

Tretie víťazstvo za sebou: KHL: Lada Togliatti - Slovan Bratislava 3:6

Hokejisti Slovana Bratislava úspešne zakončili päťzápasový trip na klziskách súperov. V piatkovom stretnutí základnej časti KHL triumfovali na štadióne Lady Togliatti 6:3 a pripísali si už tretie víťazstvo za sebou. Opäť tak poskočili do postupového pásma.

Ilustračný obrázok k článku Tretie víťazstvo za sebou: KHL:  Lada Togliatti - Slovan Bratislava 3:6
Zdroj: TASR

Na konte majú 29 bodov a figurujú na siedmej priečke tabuľky Západnej konferencie.

Slovan odštartoval duel výborne a od 7. minúty viedol zásluhou Sersena.

Potom však prišiel faul Jegliča, ktorý dostal 5+DKZ, dlhé oslabenie a nešťastný vyrovnávajúci gól domácich, keď si Starosta zrazil puk do vlastnej siete. „Belasí“ sa z toho otriasli v druhom dejstve a vďaka trom gólom v rozpätí piatich minút (Netík, Starosta, Nagy) si vypracovali rozhodujúci náskok v boji o víťazstvo.

V záverečnom dejstve znížil Bočarov na 2:4 a domáci sa nadýchli k možnému zvratu, no ich snahy definitívne zmarili dva góly kapitána hostí Bartoviča. V závere korigoval na 3:6 Belousov.

Prvá tretina


Slovan odštartoval svoj posledný duel na tripe aktívne a v úvodných 11 minútach na ľade jasne dominoval. Za ten čas prestrieľal súpera 6:0, vytvoril si šance, tlak a tešil sa aj z úvodného gól. V 7. minúte počas presilovky Vondrka našiel medzi kruhmi Sersena a ten vymietol ľavý horný roh Ježovej bránky – 1:0.

Sľubný štart sa však skončil v 11. minúte. Jeglič trafil lakťom do tváre domáceho Petrova, na ľade sa objavila krv a slovinský útočník hostí dostal 5+DKZ. Lade sa dlhá presilovka vôbec nevydarila, no v jej závere s dávkou šťastia predsa len dosiahli vyrovnávajúci gól.

Backlund vyrazil Šarovovu strelu z uhla do nohy Starostu, od ktorého putoval puk rovno do siete – 1:1.

Domáci si v závere tretiny zahrali ešte jednu presilovku, ale z nej už gól nevyťažili.

Druhá tretina

Slovan sa otriasol už v úvode druhého dejstva. Prvú početnú výhodu ešte nepremenili, no potom predviedli gólový uragán, keď sa v rozpätí piatich minút dostal do vedenia 4:1.

V 29. minúte predviedol šikovné nohy i ruky Nedorost, ktorý sa otočkou za bránkou zbavil obrancu, bekhendom prihral na voľného Netíka a ten nechytateľnou bombou druhýkrát v zápase prekonal Ježova. O tri minúty sa podarila podobná akcia dvojici Vondrka – Starosta. Český útočník poslal od pravého mantinelu presný pas na ľavý kruh na úplne voľného Starostu a ten tvrdým príklepom zvýšil už na** 3:1**.

Štvrtý gól do domácej siete pridal v 34. minúte Nagy, ktorému prihral do nájazdu Bartovič, a líder produktivity „belasého“ tímu sa už len pohral s Ježovom – 4:1. Lada sa však nevzdávala ani za takého nepriaznivého stavu a niekoľkokrát poriadne podkúrila.

Tretia tretina

Znížiť sa jej podarilo v 43. minúte zásluhou Bočarova, ktorý zblízka prekonal Backlunda. Do domácej bránky naskočil na tretiu tretinu Glass. Hráči Lady boli na koni a cítili šancu na zvrat zápasu. Mali viac z hry a taktiež si vypracovali niekoľko dobrých šancí. Navyše Backlund párkrát zakiksoval.

Prišla však 49. minúta a Bartovič už úplne otupil ich snahy, keď po prihrávke Nagya pridal piaty gól Slovana.

V 54. minúte navyše pridal kapitán hostí ďalší presný zásah – 6:2. V závere korigoval na 3:6 Belousov.

Lada Togliatti – Slovan Bratislava 3:6 (1:1, 0:3, 2:2)

Góly: 16. Šarov (Stulov), 43. Bočarov (Nikitenko), 58. Belousov – 7. Sersen (Vondrka), 29. Netík (Nedorost), 32. Starosta (Vondrka, Netík), 34. Nagy (Bartovič), 49. Bartovič (Nagy), 54. Bartovič (Nagy)

Rozhodovali: Beljajev, Romasko – Otmachov, Palei

Vylúčení: 3:3 na 2 min

** Navyše:** Jeglič 5+DKZ za úder lakťom – Valuiskij 10 min hrubosť

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0,

5600 divákov

Lada Togliatti: Ježov (40. Glass) – Barancev, Podhradský, Šulakov, Hunkes, Vorobjov, Romanov, Ogurcov, Stulov – Petrov, Golubev, Černikov – Fiodorov, Nikitenko, Valuiskij – Šenfeld, Zaťovič, Belousov – Mastrjukov, Bočarov, Šarov

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, Mihálik – Bližňák, Surový, Bartovič – Vondrka, Nedorost, Netík – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, White, Kudrna

Ďalšie zápasy

Zverencov Petriho Matikainena teraz čaká séria troch domácich duelov. V prvom z nich privítajú vo štvrtok 30. októbra Sibir Novosibirsk. O deň neskôr sa stretnú s Amurom Chabarovsk (oba o 19.30 h) a v nedeľu 2. novembra nastúpia proti Admiralu Vladivostok (17.00 h).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM