Nina Táborská Správy

"Trasa ropovodu BSP je ako manželka inšpektora Colomba". Nikto ju nikdy nevidel, ale všetci o nej počuli

Na konci júna ubehlo päť rokov od prvého sľubu zverejnenia trasy ropovodu Bratislava – Schwechat Pipeline. Ešte v roku 2010 vtedajší minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek sľúbil aktivistom a verejnosti, že predstaví do konca júna trasu ropovodu, ktorá obíde Žitný ostrov.

Ilustračný obrázok k článku "Trasa ropovodu BSP je ako manželka inšpektora Colomba". Nikto ju nikdy nevidel, ale všetci o nej počuli
Zdroj: TASR

Prešlo päť rokov, vymenili sa dve vlády, piati ministri a do dnešného dňa nie je známa trasa ropovodu, ktorá má prechádzať stredom Bratislavy.

„Považujem za tragikomické, že v roku 2011 sa povedalo, že ropovod povedie cez Bratislavu a do dnešného dňa neboli schopní ľudia z Transpetrolu a ministerstva predložiť verejnosti trasovanie ropovodu do rakúskej rafinérie vo Schwechate,“ priblížil predseda OZ Nie ropovodu Miroslav Dragun.

Podľa dostupných informácií sa už na tento projekt preinvestovalo viac ako 10 miliónov eur na zabezpečenie trasy na rakúskom úseku ropovodu, na spracovanie rôznych analýz a štúdií a v poslednej dobe aj na vypracovanie mediálnej komunikácie projektu ropovodu BSP.

„Myslím, že ľudia, ktorí stoja za týmto projektom by mali zvážiť svoje pôsobenie pri tomto projekte. Nie je možné aby ste minuli milióny eur a nemali za päť rokov konkrétne výsledky práce,“ uviedol Dragun.

Podľa aktivistov z OZ Nie ropovodu je trasa ropovodu BSP ako manželka inšpektora Colomba, nikto ju nikdy nevidel, ale všetci o nej počuli.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM