Nina Táborská Rôzne

Tragická nehoda spojila bratislavských cyklistov. Hromadnou jazdou si uctia pamiatku zosnulého cyklistu

Polícia vyšetruje okolnosti vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo dnes krátko pred 08.30 hodine v križovatke ulíc Podkolibská a Jaskov rad v Bratislave. Bratislavskí cyklisti v tejto súvislosti zorganizovali pietne zhromaždenie za zvýšenie bezpečnosti cyklistov na našich cestách.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda spojila bratislavských cyklistov. Hromadnou jazdou si uctia pamiatku zosnulého cyklistu
Zdroj: Cyklokoalícia

Na križovatke ulíc Podkolibská a Jaskov rad v bratislavskom Novom Meste v pondelok ráno po zrážke s nákladiakom zahynul neznámy cyklista. Nákladiak vliekol cyklistu niekoľko desiatok metrov. Nehoda sa stala krátko po štarte kampane Do práce na bicykli.

Presné príčiny dopravnej nehody ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. „Vyzývame svedkov, ktorí videli v inkriminovanom čase v uvedenom úseku priebeh a okolnosti tejto dopravnej nehody, aby sa prihlásili telefonicky na bezplatnom policajnom čísle 158,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Cyklokoalícia, Cyklo Kuchyňa a Critical Mass Bratislava zorganizovali v súvislosti s dnešnou tragickou nehodou hromadnú cyklojazdu pod názvom „Pietne zhromaždenie za zvýšenie bezpečnosti cyklistov na cestách“. „Stretneme sa, spoločne prejdeme na miesto tragédie a spoločne zapálime sviečky,“ vyzývajú cyklisti na sociálnej sieti.

Čítajte tiež: Tragické ráno v Bratislave. Cyklista prišiel o život pod kolesami nákladiaku

Foto: Oficiálny event.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM