Maros Palesch Krimi

Tragédia na diaľničnom obchvate

Dnes v čase o 13.58 hod. sa stala na diaľnici D1 na 13-tom kilometri (za výjazdom do Vajnor) v smere do Trnavy tragická dopravná nehoda.

Na spomínanom úseku diaľnice D1 došlo k stretu osobného motorového vozidla továrenskej značky Suzuki SX4 a ťahaču s návesom továrenskej značky DAF. Na mieste dopravnej nehody došlo k usmrteniu 68 ročného vodiča osobného motorového vozidla.

Vodič nákladného motorového vozidla zranený nebol, dychovou skúškou policajti alkohol u neho nezistili. Škoda na motorových vozidlách sa odhaduje na 15.000,–€.

Podľa výpovede vodiča kamiónu pred ním jazdiaci vodič osobného vozidla Suzuki SX4 začal náhle brzdiť v pravom jazdnom pruhu hoci nemal pred sebou žiadnu prekážku a on už nedokázal zabrániť zrážke. Do Suzuki narazil zozadu, vozidlo následne odhodilo do zvodidla na ľavej strane a potom späť do stredu vozovky.

Príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania. V súvislosti s touto dopravnou nehodou a odstraňovaním jej následkov bol predmetný diaľničný úsek uzavretý od 14.12 hod.

Na odstraňovaní následkov tejto dopravnej nehody sa zúčastnili bratislavskí hasiči a pracovníci Združenia odťahoviek ASOS Bratislava a NDS. Diaľnica musela byť uzavretá a doprava sa odkláňala cez Vajnory.

Diaľnica bola neprejazdná do 16:30 hod, kedy dispečing Národnej diaaľničnej spoločnosti oznámil opätovné sprejazdnenie bratislavského diaľničného obchvatu v smere na diaľnicu D1.

Zdroje:

  • KR PZ Bratislava, František Peczár
  • ASOS 18 123, Ivan Vlkovič + foto
BA_D1_TRAGICKA_NEHODA
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM