Alexandra Húsková Kultúra

Tradičná nedeľná zábava pre Bratislavčanov? Jarná cena Petržalky otvorí dostihovú sezónu

Viete, ako stráviť nedeľné popoludnie napínavo a zábavne zároveň? Zaujímavým tipom sú určite dostihy na bratislavskom závodisku v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Tradičná nedeľná zábava pre Bratislavčanov? Jarná cena Petržalky otvorí dostihovú sezónu
Foto: Rastislav Búgel

V nedeľu 10. apríla od druhej hodiny sa na Petržalskej dostihovej dráhe začína nová turfová sezóna tradičnou, v poradí už 43. Jarnou cenou Petržalky, steeplechase na 3800 metrov o 2800 eur pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimíra Bajana.

Najdôležitejšími rovinovými zápoleniami sú prvá „dvojková“ predskúška klasických testov pre trojročné kone na míliarskej vzdialenosti (1600 m) – Memoriál Josefa Břečku a na dva kilometre pre staršie ročníky Memoriál Harryho Petrlíka st., oba veľmi zaujímavo početne aj kvalitatívne obsadené.

Početne nadštandardne je obsadená aj druhá steeplechase Cena Kultúrnych zariadení Petržalky (3600 m, o 1800 eur). Stávkarský oriešok, hoci len pri šiestich koňoch, zasa čaká na tipujúcich v Cene Petržalských novín (1600 m, o 2600 eur).

“Petržalka svojim obyvateľom, ale aj návštevníkom, ponúka množstvo voľnočasových aktivít. Som veľmi rád, že s príchodom jari sa vracia ďalšia. Súťažiacim prajem zvládnutie všetkých prekážok, rovnako ako želám vám, aby ste aj vy prekonali všetky prekážky, ktoré život prináša,” zaželal nielen Petržalčanom Vladimír Bajan.

Spolu je na programe osem rovinových a prekážkových zápolení so začiatkom o 14.00 hodine plus televízny prenos z Düsseldorfu so všetkými druhmi stávok.

O príjemnú atmosféru sa postará skupina AKUSTIX. Pre najmenších je už tradične pripravené obľúbené vozenie na koníkoch.

Prečítajte si aj: Mestská polícia bude viac kontrolovať obľúbené miesta Bratislavčanov

Zdroj: Petrzalka.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM