Nina Táborská Rôzne

Top udalosti víkendu: Tradičné handmade trhy, vintage bazár aj dávka nedeľnej kultúry

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Top udalosti víkendu: Tradičné handmade trhy, vintage bazár aj dávka nedeľnej kultúry
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá jarná Malacká Šošovica 2015

V Malackách už tento víkend prebehnú tradičné handmade trhy spojené s prezentáciou šikovných ľudí, zdravého životného štýlu a plné sprievodných aktivít pre deti aj dospelých. Ako avizujú organizátori, už sa pre vás chystá areál malackej šošovice, kde majú zelenú poctivý a domáci výrobcovia.

Sobota / Kláštorné námestie, Malacky / 09:00 / vstup voľný

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

BAZÁR – Čačky, mačky, šatičky (z domácej truhličky)

Tento víkend sa v Starej tržnici spolu s Trhom bude konať aj prvý tohtoročný bazár s oblečením, doplnkami, topánkami, vintage pokladmi a rôznymi už nepotrebnými cennosťami, ktoré nenašli miesto pri jarnom upratovaní.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Nájdite sa… zo zvieratkom z útulku

V Horárni Horský park sa od roku 2011 dáva trikrát ročne priestor útulkom a občianskym združeniam, aby sa odprezentovali a aby doniesli zvieratká na adopciu. Túto sobotu sa na námestíčku pred horárňou koná ďalší takýto adopčný deň „Nájdite sa“. Za účasti útulkov z celého Slovenska, s veterinárnou poradňou a s bohatým sprievodným programom. Možno si tu psieho najlepšieho kamaráta nájdete aj vy!

Sobota / Horáreň – Horský park / 10:00–16:00

Siesta v galérii: Sochárky

Po dobrom nedeľnom obede ísť na prechádzku do SNG nemusí byť zlý nápad. Žiadna veľká aktivita, dávka kultúry a niečo nové v podaní lektora, ktorý vás prevedie celou výstavou. Výstavný a publikačný projekt prezentuje výber ženských osobností československého sochárstva, ich prínos a špecifiká pre dejiny výtvarného umenia

Nedeľa / Slovenská národná galéria Bratislava / 15:00 / Vstup voľný

Bál

Na motívy poviedok Boženy Slančíkovej – Timravy si v nedeľu môžete vychutnať predstavenie o najinteligen­tnejšej žene, ktorá je priťahovaná k tomu najväčšiemu gaunerovi. Timrava je fenomén. Tam, kde iní spisovatelia jej doby nedokázali opustiť medze úsmevných fejtónov, ona ponúka hlboký pohľad do komplikovaného vnútra človeka.

Tešiť sa môžete napríklad na Alexander Bártu, Táňu Pauhofovú, Jána Koleníka, Ľuboša Kostelného, Dianu Mórovú, Jozefa Vajdu, Zdenu Studenkovú, Kamilu Magálovú a ďalších.

Inscenácia obsahuje expresívne výrazy a pripraviť sa treba tiež na to, že počas predstavenia sa fajčí.

Nedeľa / Slovenské národné divadlo – Činohra / 18:00 / Vstupné: 14 eur, 11 eur, 8 eur, 5 eur

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / 19:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM