Nina Táborská Rôzne

Top udalosti víkendu: Jar je v Bratislave v plnom prúde. Užite si tradičný jarmok, obľúbený trh, handmade market aj jarnú burzu

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. S príchodom jari sa kalendár podujatí napĺňa. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Top udalosti víkendu: Jar je v Bratislave v plnom prúde. Užite si tradičný jarmok, obľúbený trh, handmade market aj jarnú burzu
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavské mineralogické dni

Tradičná a dobre známa predajná výstava minerálov, fosílií, meteoritov a šperkov z drahých a ozdobných kameňov opäť prichádza do Ružinova. Bratislavské mineralogické dni predstavia viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska ale aj Nemecka, Rakúska aj Ruska.

Sobota / Dom kultúry Ružinov Cultus / 09:00 / Vstupné 1 euro

Trh-Piac-Markt

Počnúc prvým jarným dňom sa obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt už tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

V rámci trhov sa v kaviarni TUTO budú konať Sobotné dielničky pre všetky detičky, túto sobotu v téme Veselá farma!

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup na trh voľný TUTO – 3 eurá

1. Dúbravský jarmok

Projekt Život v spolupráci s domom kultúry Dúbravka vás túto sobotu pozýva na prvý dúbravský jarmok. Akcia v dome kultúry Dúbravka bude zameraná na krásne ručne vyrábané výrobky, zdravé pochutiny a prírodné produkty, ktoré na bežných jarmokoch nenájdete.

Cieľom podujatia je predstaviť nielen Dúbravčanom krásne výrobky, otvoriť diskusiu na iný pohľad na jarmoky a hlavne dať priestor šikovným a kreatívnym ľuďom.

Sobota / DK Dúbravka / 10:00 / vstup voľný

Veľkonočný Handmade Market

V kaviarni Montmartre Café Gallery vás v sobotu okrem dobre kávy a zdravých raw koláčikov privítajú aj originálne ručne robené drobnosti, šperky, kvetinové čelenky či originálne digitálne grafiky. Poobede sa navyše bude losovať bezplatná tombola, v ktorej návštevníci budú môcť vyhrať originálne darčeky od predajcov.

Sobota / Montmartre Café Gallery / 10:00 – 17:00 / Vstup voľný

Marcový Burzoblšák

Burzoblšák na Bajkalskej sa koná každý mesiac v sobotu. Ako vždy, aj teraz tu nájdete kopec vecí, ktoré si môžete pridať do svojej zbierky oblečenia a doplnkov. Tentokrát sa predstavia aj jedinečné kvetinové čelenky pre všetky dámy a dievčatá. Ak sa brodíte izbou plnou nepotrebného oblečenia alebo skôr len systematicky zbierate výhodné kúsky do vášho šatníka a nová vec sa vám vždy hodí, možno ju nájdete práve tu. Ak naopak potrebujete miesto pre nové oblečenie, môžete tu ponúknuť na predaj kúsky, ktoré už nemajú u vás miesto.

Sobota / areál 1. súkromného gymnázia na Bajkalskej 20 / 11:00 / Vstup voľný, prenájom: stôl – 2 eurá

Deň otvorených dverí SHMÚ

Slovenský hydrometeorologický ústav pri príležitosti „Svetového meteorologického dňa“ a „Svetového dňa vody“ usporiada už túto sobotu Deň otvorených dverí.

Sobota / Slovenský hydrometeorologický ústav / 10:00–15:00

Veľkonočné trhy a Veľká noc na zámku Schloss Hof

Na zámku vás počas celého víkendu čaká viac ako 80 vystavovateľov, originálne výrobky a vybrané lahôdky z regiónu. Nebudú chýbať detské dielničky, jazda na kočoch, koncert, detská prehliadka ale aj zaujímavá výstava.

Sobota – Nedeľa / Schloss Hof / 10:00–18:00 / Veľkonočné trhy: dospelí: 6 eur, deti: 3 eurá, rodinná vstupenka: 15 eur

Jarné kvety na Devínskej Kobyle

Nedeľa je ako stvorená na jarnú vychádzku za spoznávaním prvých kvetov, ktoré kvitnúcich na Devínskej Kobyle. Pred dobrým nedeľným obedom môžete s CK watching.sk sledovať nielen kvety ale i vtáky žijúce v tejto oblasti. Nenáročná vychádzka by mala trvať 3,5 hodiny.

Nedeľa / Devínska Kobyla / 09:00 / dobrovoľný príspevok

Detská olympiáda

Benefičný týždeň Projekt Život deťom ukončí Detská olympiáda, ktorá sa uskutoční v amfiteátri pri bufete dolná stanica na Partizánskej lúke neďaleko Červeného mosta. Všetky súťažné disciplíny olympiády sú prepojené na rôzne rozprávkové postavičky. V nedeľu sa tak stretnete s Popoluškou, trojhlavým drakom, morskou vílou, zakliatym princom, rybičkou Nemo, Snehulienkou a ďalšími. Pripravené sú tiež jedlé, čerstvé medaily.

Výťažok štartovného pôjde na výstavbu detského ihriska, preliezok a hojdačiek.

Nedeľa / Partizánska lúka / 11:00 / ľubovoľný príspevok

Nedeľná Paráda

Prvá tohtoročná Nedeľná Paráda v súlade s aktuálnou témou EASTern Edition vám predstaví nielen Veľkonočné zvyklosti a kultúru z východu. Resonance v spolupráci so Slovak Fashion Council pripravujú prehliadku recyklovanej módy, festival Street Art Communication prinesie výstavu diel z OMG – Otvorenej mestskej galérie v Košiciach, Scénické čítanie Život na terase pripravuje Divadlo Pôtoň a priatelia z Ukrajiny vám predstavia svoje veľkonočné zvyky, budeme farbiť kraslice v ukrajinskom štýle, zdobiť ich technikou nešitý patchwork, vyrábať venčeky zo zbytkov látky aj ochutnávať ukrajinské veľkonočné dobroty.

O nedeľnej Paráde sa dočítate na Bratislava24.sk už čoskoro viac.

Nedeľa / Stará tržnica / 11:00

Veľkonočné popoludnie v TUTO

Šibačka je za dverami a preto sa treba pripraviť. V nedeľu sa budú v multifunkčnom centre TUTO pliesť korbáče aj zdobiť vajíčka.

Nedeľa / TUTO / 16:00 / 2 eurá

Turban Quiz S2E6: Vegan Jihhad

Zmerajte si svoje vedomosti v Turban kvíze už túto nedeľu. Jakub Lužina a Matej Moško budú okrem múdrosti v troch kolách hodnotiť aj humor súťažiacich v štvorčlenných tímoch. Vo vedomostnom kvíze vyhráva víťazný tím právo nosiť zlatý turban.

Nedeľa / 20:00 / Gorila.sk Urban Space / Vstupné: 2 eurá pre súťažiacich

Pre aktívnych Bratislavčanov sa v sobotu budú konať aj dobrovoľnícke aktivity:

  1. Jarné čistenie Karloveskej zátoky od odpadkov (zraz je o 09:00 pri rybárskom klube Mark Twain, treba vlastné pracovné rukavice)
  2. Obnova Kaverny z 1.svetovej vojny na Kamzíku 9:00
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM