Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Nové vedecké centrum, Luna Bar ožíva aj riešenie dopravy na Kolibu

Na scénu sa vracia Luna Bar pod Hotelom Kyjev. Zaujal vás aj nepríjemný zápach v ovzduší či nový vedecký park. A viete, čo znamenajú výrazy Blava či Paštikár?

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Nové vedecké centrum, Luna Bar ožíva aj riešenie dopravy na Kolibu
11
Galéria

Bratislava vs. Blava: Aby v tom mali jasno aj východniari

Blaváci. Paštikári. Blava. Skupina výrazov, ktoré Bratislavčanom pília uši a CP-čkari ich používajú jedna radosť.

Že východniari berú prácu Bratislavčanom? Možno. Závisí od uhla pohľadu. Že je Bratislava špinavá a ulice sú v noci plné ožratých východniarov? Možno. Mali by sme si však uvedomiť, že obraz hlavného mesta tvoríme všetci spoločne. Slováci zo západu, stredu aj východu Slovenska.

Viac sa dočítate TU.

Luna Bar pod Hotelom Kyjev sa vracia na scénu: V podzemí to opäť ožije

Unikátny podzemný bar so zariadením zo 70. rokov bude opäť centrom bujarej zábavy. Od januára prebiehajú v Luna Bare rekonštrukčné prá­ce.

Časy, kedy bol Hotel Kyjev jedným z najreprezen­tatívnejších v Bratislave, kedy sa okolo neho motali veksláci aj prostitútky, sú preč. Na bar v jeho podzemí však mnohí nostalgicky spomínajú s úsmevom na tvári. Stužková, prvá cigaretka, kabaret, rozlúčka so slobodou…

Viac si prečítajte TU.

Nové bezplatné vedecké centrum v sebe spája školu, múzeum i zábavný park

Láka vás svet vedy a prírodných zákonov? Okrem nákupných centier, múzeí a galérií máme v Bratislave aj bezplatné interaktívne centrum pre deti aj dospelých.

Zážitkové centrum vedy Aurelium je miestom, kde sa prelína zábava s učením v duchu hesla Jána Amosa Komenského „Škola hrou“, kedy je vedecký poznatok alebo akékoľvek učivo skryté v zábavnom experimente.

Viac sa dočítate TU.

HLASUJTE: Ste za rozšírenie parkovísk v lese či za dlhšiu trasu trolejbusu na Kolibu?

Napadne trocha snehu a celá Bratislava sa uteká sánkovať na Kolibu. Autá stoja všade, v lese aj na chodníkoch. Podobné, a už takmer neudržateľné, je to každý víkend.

Obľúbená lokalita bratislavských výletníkov sa z roka na rok zahusťuje. Keď napadol prvý sneh, mohli ste tam naraziť nielen na Bratislavčanov, ale aj na rodiny zo Senca či zo Záhoria. Ruka v ruke s obľúbenosťou strediska ide aj problém s parkovaním.

Viac sa dočítate TU.

Bratislavčanov od rána trápi nepríjemný zápach. Plynári a hasiči zisťujú príčinu

Hasiči a pracovníci SPP – distribúcia momentálne zisťujú zdroj a príčiny zatiaľ neidentifikovaného zápachu v ovzduší. Ten sa začal šíriť 26. januára po 7:00 hod. z bratislavského Nového Mesta, cítia ho však aj obyvatelia ďalších mestských častí, napr. Ružinova.

Viac si prečítajte TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si facebook Bratislava24.sk.

Zážitkové centrum vedy Aurelium
11
Galéria
Zdroj: Centrum vedy Aurelium
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM