Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Nové bratislavské parky, legendárne cukovinky aj parkovanie "invalidov"

Bratislava zverejnila vizualizácie parku na Svoradovej. Drzí "invalidi" zaberajú parkovacie miesta. Legendárne "štolverky" sa na Račianskej ceste vyrábali od roku 1896.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Nové bratislavské parky, legendárne cukovinky aj parkovanie "invalidov"
16
Galéria

FOTO: V Starom Meste vznikne nový parčík. Práce sú v plnom prúde

Bratislavčania sa môžu tešiť na nový oddychový priestor. Parčík, ktorý vznikne na Svoradovej ulici v bratislavskom Starom Meste, bol v minulosti súčasťou historickej Pálffyho záhrady, ktorá sa rozprestierala medzi dnešnými ulicami Zámockou, Zochovou a Palisádmi. Posledné roky bol však zanedbaný a opustený. To by sa malo onedlho zmeniť.

Ako bude parčík v budúcnosti vyzerať a ako pokračujú práce na Svoradovej ulici, sa dozviete TU.

Tragická dopravná nehoda: Motorkár neprežil zrážku s autom

Tragicky sa skončila dopravná nehoda, ku ktorej došlo na Popradskej ulici v Bratislave v blízkosti čerpacej stanice. Záchranárom sa život 36-ročného motocyklistu z okresu Senec aj napriek ich vynaloženému úsiliu zachrániť nepodarilo, vodič na mieste dopravnej nehody zraneniam podľahol.

Viac o tragickej nehode sa dozviete TU.

HLASUJTE: Na ktorý bratislavský park sa tešíte najviac?

Bratislavčania sa v roku 2017 môžu tešiť na obnovené staré, ale aj úplne nové parky. Už sa neviete dočkať momentu, kedy sa len tak zoberiete do mesta a pôjdete si oddýchnuť do jedného z nich?

Ako hlasovali obyvatelia nášho mesta si môžete pozrieť TU.

Bratislavské NAJ: Poznáte legendárnu cukrovinku, ktorá sa v meste vyrábala?

Viete, ktorá továreň v Bratislave je najvoňavejšia? Na Račianskej ceste ju postavil Nemec Franz Stollwerck. Maškrtné jazyky rozmaznáva už 120 rokov. Legendátne „štolverky“ sa predávali v predajných automatoch, ktoré boli vďaka zmluve s rakúsko-uhorskými železnicami na každej vlakovej stanici.

O histórii továrne a obľúbenej cukrovinke Bratislavčanov sa dočítate TU.

FOTO: Invalidom na Slovensku sa očividne darí

Žeby sa mali zdravotne ťažko postihnutí Slováci tak dobre, že sa môžu prevážať na Porsche, Ferrari či BMW? Na sociálnej sieti zverejnila stránka Doprava v Bratislave sériu fotografií, ktoré zachytávajú drahé autá na parkovacích miestach vyhradených pre invalidov.

Zaujímavé fotky áut „invalidov“ si môžete pozrieť TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si facebook Bratislava24.sk.

Bratislavské parky v roku 2017
16
Galéria
Zdroj: asb.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM