KAW Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Nová autobusová stanica, tragická nehoda aj domček na strome

Projekt autobusovej stanice sa posunul ďalej, ukázali sme vám centrum bez výškových budov aj domček na strome. 5 najdôležitejších správ o Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Nová autobusová stanica, tragická nehoda aj domček na strome
10
Galéria

Autobusovú stanicu čakajú zmeny. Cestujúci sa v Bratislave dočkajú väčšieho komfortu

Stanica NIVY, projekt novej autobusovej stanice v hlavnom meste, sa posúva o ďalší krok. Spoločnosť HB Reavis začína s úpravami bezprostredného okolia stanice. Odstránia budovu, v ktorej sídlilo pohrebníctvo na Svätoplukovej ulici. Spoločnosť zároveň ukončila prvú fázu prác na náhradnej autobusovej stanici, ktorá bude sídliť v priestoroch bývalého Centra Bottova.

Viac sa dozviete TU.

Pripravte sa na dopravné obmedzenia. Bratislavu čaká ďalší samit

Tento raz si futbal na štvorprúdovej ceste nezahráte, buďte však v strehu. Do nášho mesta pricestuje štyridsaťjeden zahraničných delegácií. Všetky kolóny a presuny delegácií sa budú konať počas bežnej plnej prevádzky v doprave.

Viac sa dozviete TU.

MIMORIADNA SPRÁVA: Nešťastie na Vrakunskej ceste. Nepozorný chodec prišiel o život

Na Vrakunskej ceste v druhom bratislavskom okrese došlo v utorok 4. októbra krátko pred 20:00 hod. k tragickej udalosti. Vlak zrazil 61-ročného Bratislavčana. Na koľajisku vyhasol život staršieho muža, ktorý podľahol následkom ťažkých zranení po strete s nákladným vlakom.

Viac sa dozviete TU.

FOTO: Ako vyzerala historická Bratislava bez výškových budov v roku 1959?

Mnohí Bratislavčania sa hnevajú na developerov, ktorí stavajú a stavajú, kým nezastavajú posledný centimeter štvorcový. Spomínate si ešte, ako vyzeralo mesto pred ich príchodom?

Panorama Bratislava dnes vyzerá celkom inak ako tomu bolo v roku 1959. Dominantné kopce vystriedali výškové budovy, historické štvrte zase moderné sídliská.

Viac sa dozviete TU.

Domček v korune stromu je unikátnou atrakciou. Môže v ňom pobudnúť každý Bratislavčan

Zobudiť sa na Kačíne v objatí prírody a ešte k tomu priamo na strome? Neuveriteľné, no napriek tomu možné vďaka prvému projektu svojho druhu u nás. V lesoparku na Kačíne vyrástla nezvyčajná stavba. Mestské lesy tam dali postaviť nevšedný domček na strome. Nájdete ho pomerne jednoducho. Na Železnej studienke zabočíte doľava do Kačínskej doliny a na jej konci sa vpravo vydáte lesnou cestou.

Viac sa dozviete TU.

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM