Maros Palesch Iné športy

Top sú Hochschornerovci

Najúspešnejšími športovcami Bratislavského kraja aj hlavného mesta za rok 2011 sa stali vodní slalomári a dvojičky Pavol a Peter Hochschornerovci.

Výsledky 19. ročníka „Ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív mesta, kraja“ slávnostne vyhlásili vo štvrtok 22. decembra počas ceremoniálu v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca. Ocenenia získali piati najlepší seniori, traja juniorskí reprezentanti a tiež najúspešnejší športový kolektív. Vyhlasovanie športovcov roka uzatvorila trojka najúspešnejších telesne postihnutých reprezentantov.

Ďalšími ocenenými sa stali už bez udania poradia Jana Dukátová, ktorá si prevzala ocenenie od bratislavského župana Pavla Freša, ďalej Matej Beňuš (obaja vodný slalom), Dominika Cibulková (tenis) a Erik Vlček (rýchlostná kanoistika).

Medzi juniormi sa víťazkou ankety stala fitnesska Nikola Weiterová, Bez poradia skončili v tejto kategórii Lukáš Csölley a Nikola Višňová (krasokorčuľovanie) a Peter Turček (stolný tenis). Župan Pavol Frešo odovzdal cenu aj najlepšiemu športovému kolektívu, ktorým sú jachtári z Bank Sailing Team-u pod vedením kapitána lode Petra Mosného. Nezabudlo sa ani na telesne postihnutých športovcov, ocenenia sa dostalo Karin Petrikovičovej, Viere Mikulášikovej (obe plávanie) a atlétovi Marekovi Margočovi. Špeciálnu cenu za najvyšší počet hlasov vo verejnom hlasovaní získala jachtárka Linda Maňková.

„Všetci ocenení športovci sú obrovským príkladom a prínosom nielen tým, že nás reprezentujú a robia nám radosť, ale sú aj vzorom pre ďalšie športové talenty,“ doplnil župan Pavol Frešo.

Do ankety o najúspešnejšieho športovca slovenskej metropoly a kraja za rok 2011 sa zapojilo viac ako dvetisíc občanov, anketu vyhlásilo mesto spoločne so samosprávnym krajom a združením telesnej kultúry. Verejnosť mohla za svojho športovca či športový kolektív hlasovať do 11. decembra. Vo všetkých kategóriách sa hlasovalo bez rozdielu pohlavia.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

sportovec roka
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM