Alexandra Húsková Rôzne

Top najčítanejších článkov uplynulého týždňa - video s mužom na stĺpe, obojsmerná električka či dizajnéri z Bratisky

Tento týždeň bol plný zaujímavých udalostí. Pripravili sme prehľad toho, čo vás počas týchto uplynulých dní zaujalo najviac.

Ilustračný obrázok k článku Top najčítanejších článkov uplynulého týždňa - video s mužom na stĺpe, obojsmerná električka či dizajnéri z Bratisky
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

1. VIDEO: Na Kamenom námestí uviazol dezorientovaný muž na stĺpe. Ako sa tam dostal?

Pred chvíľou sa na Kamennom námestí skončila záchranná akcia, pri ktorej museli zasahovať policajti aj záchranári. Dezorientovaný muž vyliezol na stĺp trakčného vedenia a nevedel sa dostať späť na zem.

Viac si prečítajte tu: VIDEO: Na Kamenom námestí uviazol dezorientovaný muž na stĺpe. Ako sa tam dostal?

2. Dobré správy pre cestujúcich: Už od zajtra sa budete môcť odviesť prvou obojsmernou električkou

Cestujúci MHD sa dočkali. Dopravný podnik Bratislava spúšťa skúšobnú prevádzku s cestujúcimi novou obojsmernou električkou už túto sobotu. Prvá jazda sa uskutoční už o 4:53 ráno, električka bude nasadená na linku č. 4, ktorá spája Dúbravku so Zlatými Pieskami.

Viac si prečítajte tu: Dobré správy pre cestujúcich: Už od zajtra sa budete môcť odviesť prvou obojsmernou električkou

3. Načo kupujete drahé inkubátory a zachraňujete deti…keď potom nás pošlete domov a nikto nám nepomôže…?

Aj takéto otázky majú rodičia dieťaťa s hendikepom. V Bratislave je otvorené nové centrum, ktoré bude pomáhať rodičom detí s rizikovým vývinom alebo postihnutím priamo u nich doma. Od apríla funguje „Centrum včasnej intervencie“ ako terénna služba, ambulantná časť bude zriadená v najbližšom období.

Viac si prečítajte tu: Načo kupujete drahé inkubátory a zachraňujete deti…keď potom nás pošlete domov a nikto nám nepomôže…?

4. Rozhovor s Bratiskou: Našli dieru na trhu, obliekajú Bratislavu do originálnych kúskov

Trojica mladých dizajnérov vyrába oblečenie a módne doplnky s názvami bratislavských mestských častí. Bratislavčania sú hrdí na to, odkiaľ pochádzajú. O tom vedia svoje aj v Bratiske, ktorá už zajtra na Dobrom trhu oslávi svoj prvý rok. Nahliadnite s nami do ich výrobne.

Viac si prečítajte tu: Rozhovor s Bratiskou: Našli dieru na trhu, obliekajú Bratislavu do originálnych kús­kov

5. Prinášame kompletný prehľad „Bratislava pre všetkých“ na sobotu a nedeľu. Program je naozaj bohatý, určite si vyberiete

Viete prečo pripadajú dni otvorenej samosprávy práve na tento dátum? V piatok 24.4. oslavuje meniny Juraj. S Bratislavou toto meno spájala legenda o rytierovi Jurajovi a v minulosti si mohli mešťania podľa mestských privilégií práve v tento deň slobodne voliť svojich zástupcov.

Viac si prečítajte tu: Prinášame kompletný prehľad Bratislava pre všetkých na sobotu a nedeľu.Program je naozaj bohatý, určite si vyberiete

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM