Rôzne

TOP 7 najužitočnejších skupín na sociálnej sieti pre Bratislavčanov. Máte svoju obľúbenú?

Hľadáte dobrú reštauráciu, tip na výlet či radu, ako vychovať neposlušného psíka? Pridajte sa do týchto skupín na sociálnej sieti a buďte informovaní.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 najužitočnejších skupín na sociálnej sieti pre Bratislavčanov. Máte svoju obľúbenú?
3
Galéria
Zdroj: pixabay

Napriek tomu, že smartfóny s pripojením na internet do veľkej miery ovplyvnili každodennú ľudskú interakciu a s priateľmi si viac četujeme ako hovoríme, sociálne siete majú niečo do seba a ich užitočnú stránku im nemožno odoprieť.

Na Facebooku začali pomerne rýchlo vznikať rôzne stránky a skupiny, niektoré menej, iné viac užitočné. Vybrali sme niekoľko najobľúbenejších, v ktorých sa oplatí byť členom. Každá má vlastné pravidlá, ktoré nájdete v popise skupiny.

Susedská burza (blšia skupina)

Susedská burza (blšia skupina) je azda najobľúbenejšou skupinou v Bratislave. Okrem predaja starých či nepotrebných vecí si tu ľudia odovzdávajú cenné rady z dielne kutilov či domácich gazdiniek. Viac ako 98-tisíc členov denne daruje, kupuje, predáva aj vymieňa. „Predávate nejaké veci za kamarátsku cenu? Sem s tým. Elektronika, knihy, CD, bytové doplnky, veci do kuchyne, nábytok, hudobné nástroje, prebytky z domácnosti.“

Tipy na dobrý filmy

V skupine Tipy na dobrý filmy sa členovia, ktorých je už viac ako 68-tisíc, delia o dojmy z nových aj starších filmov, dávajú si tipy, diskutujú o novinkách, prípadne poradia, z akého filmu je záber, ktorý vás zaujal v nejakom gife. Ak máte chuť na bláznivú komédiu, napíšte na nástenku skupiny a „filmoví machri“ vám už niečo odporučia.

Bývanie a prenájom BA

Skupina Bývanie a prenájom BA má k dnešnému dňu viac ako 50-tisíc členov. Denne tu nachádzate ponuky nehnuteľností z Bratislavy. Ak vás neosloví žiadna z uverejnených ponúk – zväčša podnájmu, môžete si uverejniť vlastný príspevok, v ktorom bližšie popíšete, čo hľadáte a niekto sa vám už ozve.

Revízori Bratislava

V skupine Revízori Bratislava (predtým Revízori aktuálne Bratislava) si pravidelne zanechávate odkazy, kde upozorňujete na aktuálnu polohu revízorov, zdieľate vtipné momentky z bratislavskej MHD a informujete o polohe lístkov, ktorým ešte nevypršala platnosť.

Skupina, ktorá má na Facebooku už cez 22-tisíc členov, nedávno zmenila administrátora. Naďalej však platí, že môžete zdieľať aktuálnu polohu revízorov v bratislavskej MHD, aby sme predišli zbytočným pokutám.

Whitelist bratislavských reštaurácií

Skupina Whitelist bratislavských reštaurácií prioritne slúži na vytváranie recenzií reštaurácií. Od zverejnených recenzií sa okrem kritiky, či už pozitívnej alebo negatívnej, očakáva aj dodržiavanie netikety. Táto skupina má aj svoju „sestru“. Je ňou Blacklist bratislavských reštaurácií a podnikov, kde nájdete negatívnu kritiku. Skupina je zameraná na hodnotenie reštaurácií a podnikov v Bratislave, ktoré nevyhovujú vaším predstavám. Zlá obsluha? Zlé jedlo? Dajte o tom vedieť všetkým.

Tip na výlet BA a okolie

Skupina Tip na výlet BA a okolie je venovaná tipom na výlety, túry, cykloturistiku, rôznym akciám aj oboznámením sa s relaxačnými centrami. Po každom cestovateľskom zážitku sa môžete o pekné fotografie aj skúsenosti podeliť s členmi. Skupina má už takmer 11-tisíc členov.

Psičkári BA

Už takmer 10-tisíc psičkárov sa denne delí o fotografie svojich spokojných chlpáčov v skupine Psičkári BA. Okrem toho si navzájom radia s výcvikom, výchovou, organizujú skupinové výlety, upozorňujú na pre psíka nebezpečné miesta v Bratislave a zdieľajú skúsenosti s veterinármi.

Sociálna sieť
3
Galéria
Zdroj: pixabay
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM