Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Voľby do VÚC 2017, obnova tržnice na Trnavskom mýte aj otvorenie kúpaliska Mičurin

Petržalka odštartovala pozitívne zmeny pre chodcov. Obnova tržnice je na obzore. Relaxovať môžete v novom domčeku na strome aj na kúpalisku Mičurin.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Voľby do VÚC 2017, obnova tržnice na Trnavskom mýte aj otvorenie kúpaliska Mičurin
8
Galéria

Voľby do VÚC 2017: Koho budete voliť za župana?

Záujem o post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja prejavilo už niekoľko známych osobností. Oficiálne ešte mnohí svoju kandidatúru neoznámili, niektorí ju stále zvažujú. Voľby do vyšších územných celkov budú v sobotu 4. novembra 2017. Po novom už nebudeme voliť predsedov krajov v dvoch kolách, ale iba v jednom. Za predsedu bude zvolený ten kandidát, ktorý získal najviac platných hlasov.

Staručká tržnica na Trnavskom mýte sa dočká obnovy

Tržnica na Trnavskom mýte je vyhľadávaným miestom mnohých Bratislavčanov, ktorí si chcú nakúpiť čerstvú zeleninu, ovocie, mäsové či mliekarenské výrobky. Svojmu účelu slúži už od roku 1983. Odvtedy sa tržnica, ktorú domáci poznajú pod názvom Nová tržnica, postupne menila a rozširovala spektrum svojich služieb a ponúkaných tovarov. Bohužiaľ, jediné, čo sa za viac ako 30 rokov nezmenilo, je jej vzhľad.

Kúpalisko Mičurin na Búdkovej ulici opäť sprístupnili verejnosti

Verejnosť môže od 4. júna opäť prísť do areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici a využiť kúpalisko Mičurin, ktoré prešlo rekonštrukciou. Kúpalisko oficiálne otvoril minister školstva Peter Plavčan. Vstup do areálu bude toto leto bezplatný. V najbližšom období chce ministerstvo začať aj s opravou priľahlej budovy Ekoiuventy.

V mestských lesoch otvorili druhý domček na strome

V bratislavských mestských lesoch otvorili druhý domček na strome. Nachádza sa v lokalite Dlhé lúky, v lese nad studničkou Pod Dubmi. Situovaný je na duboch, vo výške zhruba štyri metre nad zemou. Je o niečo väčší ako prvý domček na Kačíne a je určený pre štyri osoby. Záujemcom bude prístupný od polovice júla.

Svitá chodcom na lepšie časy? Petržalka odštartovala pozitívne zmeny Štúdiou pešej dopravy

Petržalčania, ktorí sa po mestskej časti pohybujú peši, často krútia hlavou nad tým, kde sa pri stavbe sídliska podel zdravý rozum a prečo sa nemôžu všade dostať po slušnom chodníku. Chcete zájsť peši na blízku poštu alebo do obchodu, ktorý je od vás vzdialený necelý kilometer a myslíte si, že sa vám to podarí bezpečne a po chodníku? V Petržalke je opak pravdou a každý obyvateľ mestskej časti o tom vie svoje. Zmenu k lepšiemu by mala odštartovať Štúdia pešej dopravy.

Domček Pod Dubmi
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM