Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Ulica po Márii Terézii, do práce loďou či krajšia Obchodná

Uplynulý týždeň priniesol veľa zaujímavých noviniek, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Ulica po Márii Terézii, do práce loďou či krajšia Obchodná
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ste za to, aby v Bratislave pomenovali námestie či ulicu po Márii Terézii?

V tomto roku si pripomíname 300. výročie narodenia Márie Terézie. Táto osvietená a silná žena sa stala najvýznamnejším a najznámejším panovníkom, ktorý bol v Bratislave korunovaný. Mária Terézia mala v tom čase iba 24 rokov. Keďže bola najstaršou dcérou cisára Karola VI., ktorý nezanechal mužského potomka, celé habsburské dedičstvo pripadlo práve jej. Preto bola korunovaná ako kráľ.

Mnohí Bratislavčania si myslia, že naše mesto by malo vzdať hold významnej osobnosti, akou Mária Terézia nesporne bola, aj iným spôsobom ako pár spomienkovými stretnutiami počas jej výročí. V hlasovaní sme sa vás pýtali, či ste za to, aby v Bratislave pomenovali námestie či ulicu po Márii Terézii. Ako ste hlasovali, sa dočítate TU:

Letná sezóna na Zlatých Pieskoch začala tragicky. V jazere sa utopila 35-ročná žena

Hneď v prvý deň letnej sezóny na Zlatých Pieskoch došlo k tragickej udalosti. O život prišla 35-ročná žena. Po jej vytiahnutí na breh ohliadajúci lekár potvrdil úmrtie ženy. V tejto súvislosti bolo nariadené vykonanie pitvy.

Viac sa dočítate TU:

Do práce loďou? Dopravu v bratislavskom regióne by mohol zatraktívniť Dunajbus

Po lanovke, ktorá má spájať lokalitu Nivy s bratislavskou Petžalkou, sa objavili ďalšie odvážne plány o doprave v hlavnom meste. Tentokrát preprava loďou po Dunaji. O vízii prepravy Dunajbusom sa v hlavnom meste hovorilo už pred pár rokmi. Teraz sa táto téma opäť vrátila. Stane sa Dunajbus konečne skutočnosťou?

Viac sa dočítate TU:

Študenti navrhli „smart“ riešenia pre Obchodnú ulicu

Riešením budúceho rozvoja Obchodnej ulice v Bratislave sa zaoberali vysokoškoláci v rámci medziuniverzitnej študentskej súťaže MUNISS. Ich úlohou bolo nájsť šikovné nápady, ktoré by smerovali k nárastu kvality života obyvateľov, ale i životného priestoru pre podnikateľov.

Ako to dopadlo, sa dočítate TU:

Víkend otvorených parkov a záhrad je za dverami. Brány otvoria aj bežne nedostupné priestory

Víkend otvorených parkov a záhrad sa stal za 10 rokov svojej existencie mimoriadne obľúbeným podujatím. V dňoch 10. až 11. júna, v čase, kedy naplno vynikne kvitnúca a svieža vegetácia záhrad, bolo aj tento rok sprístupnených a prezentovaných až 17 zelených priestranstiev v meste.

Viac sa dočítate TU:

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v Bratislave, lajknite si Facebook Bratislava24.sk a buďte informovaní.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM