Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Taká bola Petržalka, zrážka s elekričkou aj nový kruháč

Uplynulý týždeň priniesol škaredú nehodu električky, ale aj otvorenie dlho očakávaného kruháču či bufetu na Železnej studničke. Bavil vás tiež gramatický kvíz.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Taká bola Petržalka, zrážka s elekričkou aj nový kruháč
4
Galéria

Oprášte spomienky na detstvo. Pamätáte si ešte, aká bola Petržalka pred tridsiatimi rokmi?

Spomínate si na Petržalku v sedemdesiatych rokoch? Oprášiť spomienky na detstvo, pripomenúť si časy pionierov a iskričiek, ale aj spomienky na predrevolučný športový život Petržalky môžete na piatom pokračovaní cyklu výstav Taká bola Petržalka. Nájdete ju na pobočke petržalskej knižnice na Prokofievovej ulici 5.

V najbližší pondelok, 27. februára o 17:00 hod., si výstavu môžete pozrieť aj s komentárom garanta projektu Ľuboša Kačírka z katedry etnológie a muzeológie FiF UK Bratislava.

Viac o výstave sa dočítate TU.

Po zrážke s električkou zostal vodič zakliesnený v aute

Začiatkom týždňa zasahovali bratislavskí hasiči pri nehodách autobusu a električky. K nehode električky a osobného vozidla došlo pri nákupnom centre Polus na Vajnorskej ulici. Hasiči pomáhali aj pri dopravnej nehode autobusu číslo 83 s dodávkou na križovatke ulíc Saratovská a Repašského.

Viac o udalostiach sa dočítate TU.

Cez nový „kruháč“ v Petržalke môžu konečne jazdiť autá

Novú kruhovú križovatku na juhu Petržalky pri obytnej zóne Slnečnice konečne po dlhých mesiacoch otvorili pre verejnosť. Hoci kolaudačné rozhodnutia bude mať investor Cresco Group, a. s. zrejme až v apríli, súhlas od Krajského dopravného inšpektorátu na jeho riadnu prevádzku dostali už teraz.

Viac sa dočítate TU.

Ako dobre ovládaš gramatiku slovenského jazyka?

V utorok (21. 2.) bol Medzinárodný deň materinského jazyka. V krátkom kvíze zistíte, ako sú na tom vaše vedomosti z gramatiky slovenského jazyka. Desať otázok, ku každej otázke máte na výber z dvoch či troch možností. Správna je len jedna. Buďte však rýchli, pretože na odpoveď máte len 15 sekúnd. S výsledkom sa nezabudnite pochváliť aj na facebooku! Do toho!

Kvíz môžete spustiť TU.

Posedenie v lone bratislavskej prírody: Bufet Železná studnička je opäť v prevádzke

Na Železnej studničke sa pripravuje revitalizácia celého areálu a výstavba Labutieho pavilónu s reštauráciou podľa pôvodných plánov. Počas výstavby je už druhý rok v prevádzke útulný bufet s terasou a veľmi príjemnými cenami. Pokiaľ už neprekvapia mrazy, cez víkendy bude pravidelne otvorené od 10:00 – 17:00 hod.

Viac o bufete sa dočítate TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

TOP 5 tém týždňa
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM