Adriana Banásová Rôzne

Top 5 tém týždňa: Rekonštrukcia električkovej trate či kriminálne štvrte v meste

Hoci sa tento víkend nesie v znamení sviatku a Pamiatky zosnulých, nájdite si ešte raz čas na témy, ktoré rezonovali u našich čitateľov počas týždňa. Stoja naozaj za to.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Rekonštrukcia električkovej trate či kriminálne štvrte v meste
Zdroj: Dnes24.sk

Top téma č. 1: Dúbravský jarmok: Poctivá ručná práca, kvalitné domáce výrobky. Podujatie, ktoré prináša celkom nový pohľad na jarmoky

V dome kultúry Dúbravka sa počas víkendu už po druhý krát konal nevšedný jarmok zameraný na ručnú prácu, prírodné produkty a domáce dobroty.

Celý článok si prečítajte tu: Dúbravský jarmok: Poctivá ručná práca, kvalitné domáce výrobky. Podujatie, ktoré prináša celkom nový pohľad na jarmoky

Top téma č. 2: Rekonštrukcia električkovej trate na Dúbravsko-Karloveskej radiále si vyžiada zlúčenie dvoch zástavok

Rekonštrukcia Dúbravsko-Karloveskej radiály sa pomaly približuje. Na skoro sedem kilometrovej trati od tunela až po začiatok Dúbravky budú vymenené nielen koľajnice, ale reorganizáciou prejde na tejto trase aj cestná doprava. Rozsiahla modernizácia prebehne aj na zastávkach i nadchodoch.

Celý článok si prečítajte tu: Rekonštrukcia električkovej trate na Dúbravsko-Karloveskej radiále si vyžiada zlúčenie dvoch zástavok

Top téma č. 3: Tak sme sa predsa dočkali: Električky opäť začnú premávať cez Jesenského

Po Jesenského a Mostovej ulici v Bratislave už môžu opäť začať premávať električky. Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo v utorok totiž podpísal povolenie hlavnému mestu o spustení električkovej dopravy na trati Jesenského – Štúrova.

Celý článok si prečítajte tu: Tak sme sa predsa dočkali: Električky opäť začnú premávať cez Jesenského

Top téma č. 4: Mapa kriminality na Slovensku; viete ktorá štvrť v Bratislave je najnebezpečnejšia?

Jakub Straka a Michal Horňák z tímu AI-MAPS, vytvorili vylepšenú mapu výskytu kriminálnych činov na území Slovenskej republiky. Vychádzali pritom z pravidelne zverejňovaných informácií Ministerstva vnútra SR. Pozrite sa, ako si vedie tá časť mesta, kde bývate vy.

Celý článok si prečítajte tu: Mapa kriminality na Slovensku; viete ktorá štvrť v Bratislave je najnebezpečnejšia?

Top téma č. 5: Po Mostovej a Jesenského ulici začali popoludní opäť jazdiť električky

Dnes popoludní o 14.00 h začali po trati Mostová-Jesenská znovu premávať električky. Cestujúci bratislavskou MHD sa tak prostredníctvom tohto úseku môžu opäť napojiť na súvisiace dopravné radiály.

Celý článok si prečítajte tu: Po Mostovej a Jesenského ulici začali popoludní opäť jazdiť električky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM