Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Proxenta Residence, nová cyklotrasa aj nespokojnosť s rekonštrukciou Danube

Uplynulý týždeň bol pre vodičov náročný. Potrápili nás zápchy, ale aj nové stavby a nepodarené rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Proxenta Residence, nová cyklotrasa aj nespokojnosť s rekonštrukciou Danube
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Račianskemu mýtu bude onedlho kraľovať vežiak Proxenta Residence

Parcela s celkovou rozlohou 7 árov, na ktorej Proxenta Residence vznikne, patrila kedysi spoločnosti Račianske Mýto, s. r. o. V roku 2007 bola vlastníkom pozemku skupina IPR a od roku 2015 je jeho majiteľom investičná skupina Proxenta. Trinásťpodlažný vežiak, ktorého podobu developer zverejnil začiatkom leta, leží v tesnej blízkosti projektu Blumentál a na skok je to aj k susedom do novostavieb Steinu 2.

Viac sa dočítate tu:

Začala sa príprava pre výstavbu cyklotrasy medzi Lamačom a Dúbravkou

Plánovaná cyklotrasa medzi Dúbravkou a Lamačom sa dostáva do realizačnej fázy. Na lamačskej strane dnes začali s geologickým prieskumom podložia. Cyklotrasa bude viesť od lamačskej ulice Podháj k Agátovej ulici v Dúbravke s využitím lávky ponad železničnú trať a tiež existujúceho, no nevyužívaného podjazdu popod diaľnicu, kde sa pôvodne plánovala prepojovacia cestná komunikácia z Lamača do Dúbravky.

Viac sa dočítate tu:

Dopravný podnik podá pre zastavenie prác na Špitálskej podnet na prokuratúru

Vedenie Dopravného podniku Bratislava podá pre zastavenie rekonštrukcie električkovej trate na Špitálskej ulici v hlavnom meste podnet na krajskú prokuratúru.

Chce, aby preskúmala zákonnosť rozhodnutia ministerstva dopravy a výstavby, ktoré zastavenie prác požadovalo. Rekonštrukcia podľa rezortu totiž nebola povolená v súlade so zákonom a v procese nastali vážne pochybenia. Potvrdil to vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Zenon Mikle.

Viac sa dočítate tu:

V Bratislave a okolí hlásia zhustenú premávku, MHD mešká do 25 minút

Počas týždňa potrápili vodičov viaceré dopravné obmedzenia, ale aj zápchy. Meškala aj MHD.

Viac sa dočítate tu:

Vynovený hotel Danube sa mnohým Bratislavčanom nepáči

Hotel Danube na Rázusovom nábreží v centre Bratislavy bol pokrytý lešením viac ako rok. Jeho kompletná obnova mala priniesť nový moderný vzhľad. Zdá sa však, že hotelu sa zámer celkom nevydaril a sivo-biela fasáda by sa hodila viac na perifériu mesta. Myslia si to ľudia, ktorí postupne pridávajú na stránku hotela na sociálnej sieti prevažne negatívne reakcie.

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM