Adriana Banásová Správy

Top 5 tém týždňa: Práva cestujúcich v MHD, najkrajší park Slovenska či zaradenie Dunaja do rebríčku najkrajších riek sveta

Uplynulý týždeň sme vám priniesli množstvo zaujímavých reportáží o dianí v našom meste. Prečítajte si ešte raz tie, ktoré ste si vy sami zvolili za tie najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Práva cestujúcich v MHD, najkrajší park Slovenska či zaradenie Dunaja do rebríčku najkrajších riek sveta
Zdroj: Dnes24.sk

Top téma č. 1: Keď stojí autobus v zápche, nepotrebujete ďalší lístok. Na čo všetko máte ako cestujúci nárok

Zakúpili ste si SMS lístok a neprišiel vám predtým, ako ste nastúpili do MHD. Nepredrali ste sa k označovaču lístkov a revízor vám vyrúbil pokutu. Posvietili sme si na práva a povinnosti cestujúcich.

Prečítajte si tu: Keď stojí autobus v zápche, nepotrebujete ďalší lístok. Na čo všetko máte ako cestujúci nárok

Top téma č. 2: Najkrajší park na Slovensku je v Bratislave. Viete, kde sa nachádza?

Naše hlavné mesto má niekoľko pekných priestorov a parkov. V celoslovenskej súťaži o Park roka 2015 však zabodoval priestor Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Záhradu BVS navštívi ročne okolo desaťtisíc ľudí. Boli ste sa tam už pozrieť?

Prečítajte si tu: Najkrajší park na Slovensku je v Bratislave. Viete, kde sa nachádza?

Top téma č. 3: Dunaj sa prebojoval medzi najkrajšie rieky sveta. Britský denník dokonca spomenul aj Bratislavu

Poradie 14 najkrajších riek sveta zostavil britský denník The Telegraph. Spomedzi svetových vodných tokov sa Dunaj umiestnil na 9. mieste a Briti dokonca odporúčajú aj Bratislavu, ako miesto, kde sa oplatí zastaviť. Pritiahne to do Bratislavy viac turistov?

Prečítajte si tu: Dunaj sa prebojoval medzi najkrajšie rieky sveta. Britský denník dokonca spomenul aj Bratislavu

Top téma č. 4: Nechcených a týraných zvierat sú plné útulky. Na Poliankach si minulý rok viac ako polovica našla nový domov

Občianske združenia veľakrát suplujú štátne orgány aj napriek minimálnym právomociam. Okrem prijímania týraných zvierat zabezpečuje väčšina útulkov odchytové služby zabehnutých a premnožených zvierat, ich karantenizáciu, čipovanie, kastrácie aj adopcie.

Prečítajte si tu: Nechcených a týraných zvierat sú plné útulky. Na Poliankach si minulý rok viac ako polovica našla nový domov

Top téma č. 5: FOTO: Nový Starý most už v noci neprehliadnete

Najočakávanejší projekt Bratislavy sa blíži ku koncu. Hoci tak avizovalo mesto už pred niekoľkými mesiacmi, tie najviditeľnejšie kroky badať len tieto dni. Novým mostom včera po prvýkrát prešla električka, kolaudačné konania prebiehajú a most už osvetľuje Dunaj počas noci.

Prečítajte si tu: FOTO: Nový Starý most už v noci neprehliadnete

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM