Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Parkovisko na Železnej, plavba po Dunaji aj ružinovská Hirošima

Uplynulý týždeň odštartovala výstavba Nivy Tower, dozvedeli sme sa, koľko bude stáť hodina športových zážitkov v Hangair aj to, čo bude s jazerom Rohlík.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Parkovisko na Železnej, plavba po Dunaji aj ružinovská Hirošima
13
Galéria

Ste za vybudovanie parkoviska pod Červeným mostom?

Železná studnička je obľúbeným miestom rekreácie nielen Bratislavčanov, ale aj výletníkov z okolia hlavného mesta. Žiaľ, počas víkendov pociťujeme problém s parkovaním rovnako, ako v centre mesta. Autá často parkujú na obrubníkoch a po príjemnej prechádzke lesoparkom si vodiči za stieračmi nachádzajú nepríjemné prekvapenie v podobe pokuty.

Pod Červeným mostom na Železnej studničke by malo do konca roka vyrásť parkovisko s kapacitou 120 parkovacích miest. V hlasovaní sme sa vás pýtali, či súhlasíte s vybudovaním parkoviska pod Červeným mostom. Ako ste hlasovali a aký majú Bratislavčania názor na vybudovanie parkoviska sa dozviete tu:

Plavte sa po Dunaji na Devín, do galérie či do Viedne za výhodné ceny

Dostali ste chuť pobehať Viedeň, ale odrádza vás predstava dopravných kolón či zdĺhavého hľadania parkovacieho miesta? Vyrazte si štýlovo – loďou! Slnečné dni si najlepšie vychutnáte pri vode. Alebo na vode. Vyberte sa z Bratislavy do Viedne rýchloloďou alebo popod bratislavské mosty až na Devín, do Čunova či Čilistova.

Začína sa výstavba projektu Stanica Nivy. Ako prvá sa stavia kancelárska budova Nivy Tower

Spoločnosť HB Reavis začína s výstavbou projektu Stanica Nivy. Ako prvú začne budovať administratívnu vežu Nivy Tower, ktorá sa stane dominantou Bratislavy s najvyšším bodom na 125 m.

V lete pristúpi developer kvýstavbe nového autobusového terminálu s nákupným centrom a tržnicou na mieste pôvodnej autobusovej stanice. Bratislava24.sk informovala Martina Jamrichová zo spoločnosti HB Reavis.

Začína sa výstavba projektu Stanica Nivy
16
Galéria
Zdroj: HB Reavis

Hangair otvorí už čoskoro. Koľko bude stáť hodina športových zážitkov v hale?

Na bývalom športovom letisku bratislavskej mestskej časti Vajnory vyrástla športová hala Hangair pre extrémne športy pod jednou strechou. Hangair je prvý a jediný svojho druhu na Slovensku. Určený je pre všetkých, od úplných začiatočníkov až po profesionálov. Na svoje si prídu milovníci trampolíny, snowboardu, BMX, skateboardu či freeski.

Koľko bude stáť hodina športových zážitkov v hale. sa dočítate tu:

Čo bude s ružinovskou „Hirošimou“ a jazerom Rohlík?

Zrejme máloktorý Ružinovčan by sa chválil objektom ako je skelet bývalého Prioru, známy ako „Hirošima“. Rovnako na tom je aj jazero Rohlík a jeho okolie. Ide o zanedbané priestory, ktoré by mohli mať oveľa lepšie využitie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM