Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Odstávky elektriny, vynovená Štefánka aj staromestský vodný orloj

Uplynulý týždeň priniesol mnoho zaujímavých tém. Najviac vás zaujali plány developerera komplexu Eurovea 2, nová Štefánka a tiež mapa najlepších reštaurácií v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Odstávky elektriny, vynovená Štefánka aj staromestský vodný orloj
5
Galéria

Veľký prehľad odstávok v Bratislave: Lokality, kde nepôjde elektrina

Západoslovenská distribučná plánuje v máji a júni odstávky elektrického prúdu na viacerých uliciach. Buďte pripravení a pozrite si radšej vopred, či sa vás to bude týkať. Ponúkame veľký prehľad odstávok.

Viac sa dočítate TU:

Vynovená Štefánka sa snaží zaujať dizajnom rakúsko-uhorskej monarchie

Aktuálni nájomcovia reštaurácie si dali za cieľ urobiť z podniku reprezentatívne miesto Bratislavy a obnoviť jej niekdajšiu slávu a atmosféru. Interiér zariadili v štýle rakúsko-uhorskej monarchie a aj menu prispôsobili tradíciam spomínaného obdobia, ktoré kombinujú s modernou európskou kuchyňou.

Viac sa dočítate TU:

Staromestský vodný orloj predvedie každú hodinu unikátne hudobné predstavenie

Bratislavčania sa tešia z novej atrakcie. Je ňou staromestský vodný orloj – hrajúca a svietiaca fontána na Hviezdoslavovom námestí. Fontána pred hotelom Carlton prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Nielenže opäť funguje, dokonca aj hrá a svieti a každú hodinu oznamuje presný čas.

Viac o unikátnom hudobnom predstavení sa dočítate TU:

Bratislava má historicky prvé stanovište polopodzemných kontajnerov

Prvé stanovište polopodzemných kontajnerov v Bratislave sa nachádza v novej mestskej štvrti Zuckermandel na Nábreží arm. gen. L. Svobodu. Nachádza sa tam päť polopodzemných kontajnerov na zmesový komunálny aj triedený odpad. Kontajnery na zmesový komunálny odpad, papier a plasty majú objem 5 metrov kubických, čo dokáže nahradiť 6 kusov 1 100 litrových kontajnerov. Kontajner na sklo je v objeme 3 metre kubické.

Viac sa dočítate TU:

Eurovea 2 sľubuje bike point aj prepojenie električkových tratí od Šafka do Ružinova

Projekt Eurovea 2 napreduje. Aktuálne prebieha posudzovanie vplyvu stavby na životné prostredie (EIA) a pokračuje proces smerujúci k vydaniu územného rozhodnutia. Eurovea 2 je rozdelená na jednotlivé stavby tak, aby pokračovala v plynulom prepojení s historickým centrom mesta. Výrazne rozšíri jeho identickú časť v okolí Eurovea, a tým podporí rozvoj Bratislavy ako modernej európskej metropoly na Dunaji.

Viac o projekte a plánoch developera sa dočítate TU:

Top 5 tém
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM