Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Nový mestský pivovar, rozlúčka s letom aj predaj budovy Istropolisu

Zaujal vás veľký prehľad vinobraní, nový majiteľ Istropolisu aj nová dočasná autobusová stanica, ktorú onedlho otvoria.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nový mestský pivovar, rozlúčka s letom aj predaj budovy Istropolisu
9
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Bratislava sa rozlúči s letom vo veľkom štýle. Príďte sa zabaviť aj vy!

Bratislava lúči s letom kultúrnou fiestou v nedeľu 10. septembra. Po úspechu minuloročnej kultúrnej Rozlúčky s letom sa Štúrova ulica aj Starý most opäť uzavrú pre dopravu a otvoria pre verejnosť. Zábava vo veľkom štýle potrvá od 14:00 do 22:00 hod. Na otvorenom priestranstve ulice sa odohrávajú hudobné koncerty, tanečné vystúpenia, umelecké workshopy, tvorivé dielne, rôzne súťaže a hry. Takisto nebude núdza o pouličné atrakcie a športové exhibície.

Veľký prehľad bratislavských vinobraní a hodov. Jedzte, pite a bavte sa!

Už tento víkend sme si mohli naliať do vínnych pohárov nápoj bohov a osláviť úrodu. V Bratislave a okolí sa môžete tešiť na niekoľko ďalších vinobraní a hodov. Zostavili sme pre vás zoznam hodových slávností a oslavy vína v hlavnom meste a okolí.

Bratislavský Istropolis má nového majiteľa. Je ním dvojica známych developerov

Bratislavský Istropolis má nového majiteľa. Spoločnosti Immocap a YIT spojili sily a založili spoločný podnik First SPV, a. s. Slovenská developerská firma Immocap, ktorá na Trnavskom mýte postavila a v roku 2016 úspešne predala nákupné centrum Central, sa v projekte spojila s medzinárodným developerom YIT, ktorý stojí za viacerými významnými investíciami v Bratislave.

V rokokovej budove bývalej reštaurácie Alžbetka vznikne mestský pivovar

V priestoroch kultovej Alžbetky v Bratislave vznikne na jeseň nový pivovar s názvom Mestský pivovar Alžbetka. Má byť dvojičkou Ružinovského pivovaru Komín. Ako uvádza portál oPive.sk, pivovar bude disponovať tisíclitrovou varňou a 12 tankami, pričom pivovarská technológia bude podobná ako na Miletičke. Pivovar bude mať kapacitu 250 miest, ku ktorým by mohla pribudnúť aj terasa. Tešiť sa môžete aj na uhorskú kuchyňu ako v Komíne, jedálne lístky a aj dizajn oboch pivovarov budú úplne totožné.

Dočasnú autobusovú stanicu plánujú otvoriť v druhej polovici septembra

Predpokladaný termín otvorenia náhradnej autobusovej stanice na Bottovej ulici v Bratislave je druhá polovica septembra. Povedala to hovorkyňa developera HB Reavis Martina Jamrichová. Dočasná stanica má plnohodnotne nahradiť funkciu tej súčasnej na Mlynských nivách, na ktorej mieste plánujú do troch rokov vybudovať novú autobusovú stanica.

Alžbetka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM