Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Nakrúcanie v Petržalke, rekreačná doprava aj poľovačky v Rusovciach

Uplynulý týždeň bolo v Bratislave rušno. Nakrúcala u nás svetová hviezda, zmenili sa cestovné poriadky spojov MHD a potešilo vás tiež sťahovanie z Obchodnej.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nakrúcanie v Petržalke, rekreačná doprava aj poľovačky v Rusovciach
5
Galéria

Hollywoodska hviezda Jennifer Lawrence nakrúca v Bratislave

V centre mesta, aj v Petržalke, sa nakrúcal špionážny triler Red Sparrow. Zahraničný filmový štáb „obsadil“ viaceré z bratislavských ulíc. Filmovanie bolo prísne strážené a ulice uzavreté. V Bratislave nakrúcala superhviezda amerických trhákov Terapia láskou či Hry o život – Jennifer Lawrence. Nakrúcanie bolo prísne strážené.

Viac o nakrúcaní sa dočítate TU.

Od soboty sa zmenia cestovné poriadky viacerých spojov MHD. Posilnené linky potešia aj výletníkov

Dopravný podnik posilní a obnoví sezónnu rekreačnú dopravu. Zmeny v grafikone potešia najmä výletníkov, ktorých obľúbeným miestom je Devín, Kačín a Železná studnička. Zmení sa aj grafikon autobusov smerujúcich z Petržalky do Dúbravky a naopak. Zmeny začali platiť od 22. apríla.

Ktorých spojov sa zmeny dotkli, sa dočítate TU.

Rusovský park býval miestom stretnutí princezien a cisárov

Obľúbeným miestom Bratislavčanov, rusovským parkom, kráčala história. Svoje stopy tam zanechali najmä korunná princezná Stephania spolu s manželom, maďarským šľachticom Elemírom Lónyayom. Počas jej pobytu v tunajšom kaštieli záhradu považovala vtedajšia verejnosť za jednu z najkrajších a najpestovanejších veľkopanských sídiel.

Vedeli ste, že do rusovského parku chodil pravidelne na poľovačky aj otec Márie Terézie – cisár Karol? Viac sa dočítate TU.

Ázijská predajňa sa konečne vysťahovala z Obchodnej ulice. Top Centrum je prázdne

Zastaralé priestory Top Centra na Obchodnej ulici sú prázdne. Prevádzka s lacným ázijským tovarom sa presťahovala do nových priestorov. Priestor, ktorý po nej zostal na Obchodnej ulici, čaká na nového majiteľa, ktorý dá budovu dokopy.

To, v ktorej časti Bratislavy sa budú z predajne „tešiť“ zákazníci, sa dočítate TU.

Na bývalom priemyselnom areáli vyrastie park a pod ním podzemná garáž

Budúci majitelia bytov v ružinovskom rezidenčnom projekte Nuppu sa môžu tešiť na veľký park aj parkovacie miesta pred domom či podzemné garáže. Predaj bytov v druhej etape projektu Nuppu je spustený. Ružinovský rezidenčný projekt, ktorého názov v preklade znamená „púčik“, poskytne svojim budúcim obyvateľom funkčne riešené byty z kvalitných materiálov a výhodnú lokalitu s výbornou dostupnosťou.

Viac sa dočítate TU.

TOP 5 tém týždňa
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM