Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Jedlý park, nová štvrť aj bratislavské naj

Valentínsky týždeň s romantickými darčekmi a zážitkami je za nami. Ktoré správy vás zaujali najviac?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Jedlý park, nová štvrť aj bratislavské naj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Kam na rande v Bratislave nielen na Valentína?

Máme za sebou sviatok zamilovaných. Nečudo, že vás zaujímalo, kam vziať svoju lásku a osláviť to pekné, čo medzi sebou máte. Tipy na rande je ale dobré mať po ruke po celý rok. Veď niekdy neviete…

Viac tu:

Na jar začne v Ružinove vyrastať jedlý park

Pred Paneurópskou školou v Ružinove vyrastie jedlý park s domysleným ekosystémom zadržiavania dažďovej vody, včelími rodinami a prostredím pripraveným pre príchod vtáctva. Vyrastie tu prírodný herbár, ZENová a relaxačná časť, detské ihriská aj miesto na grilovanie, a na bočnej strane plochy vyrastie uzavretý moderný výbeh pre psíkov.

Ako pokračujú práce, sa dočítate tu:

Neďaleko Bratislavy vyrastie nová štvrť s tisíckami stromov

V obci Kvetoslavov, ktorá leží približne 30 kilometrov od Bratislavy, pripravujú unikátny projekt Lesopark. Ten má priniesť pozemky pre rodinné domy a množstvo stromov. Lesopark sa má podľa zámeru rozprestierať na území s veľkosťou 50 847 štvorcových metrov. Investor plánuje v areáli vytvoriť 14 stavebných pozemkov. Plocha pre rodinné domy má zabrať 4 445 štvorcových metrov.

Viac o výstavbe sa dočítate tu:

Ako dobre poznáte Bratislavské NAJ?

Bratislava sa pýši viacerými prvenstvami, ktoré by mal pravý Bratislavčan sypať z rukáva. Tak, ako každé mesto, aj to naše má svoje NAJ. Je ich dokonca tak veľa, že sme sa v redakcii rozhodli založiť im seriál Bratislavské NAJ.

Práve týmito článkami máte možnosť rozšíriť svoje vedomosti o „veľmi užitočné“ informácie o hlavnom meste. Viete, ktorá bratislavská ulica je najdlhšia či najkratšia? Ktorá budova je najvyššia, či ktorý z mostov v meste je najvyťaženejší?

Otestujte sa tu:

Pod oknami paneláku našli mŕtveho muža

Uplynulú nedeľu (11. 2.) došlo v Petržalke k tragédii. Pod obytným domom na Vígľašskej ulici našli mŕtve telo muža. Ten utrpel pádom z jedného z poschodí obytného domu zranenia, ktorým na mieste aj napriek snahe privolanej záchrannej zdravotnej služby podľahol.

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM