Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Biskupická lagúna, nový zážitkový areál aj najstaršia benzínová pumpa

Pri Bratislave vznikne atraktívny rekreačný areál, v Šamoríne otvorili nové multifunkčné ihrisko. Psičkári, dajte si pozor na slaninu s ostrým drôtom!

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Biskupická lagúna, nový zážitkový areál aj najstaršia benzínová pumpa
5
Galéria

Pri Bratislave vznikne atraktívny rekreačný areál – Biskupická lagúna s blankytne modrou vodou

Bratislavčanom aj všetkým z okolia hlavného mesta pribudne ďalšia možnosť na kúpanie a relax. Jamy po ťažbe štrku sa zmenia na športovo-oddychový rezort. Nový atraktívny areál by mal vzniknúť medzi Dunajskou Lužnou a Podunajskými Biskupicami na mieste, ktoré je v súčasnosti ohradené a využívané na ťažbu štrku.

Tip na výlet: V Šamoríne môžete prebádať krajinu plnú zážitkov. Otvorili tam AdventureLand

Na ihrisku s prevahou prírodných materiálov sa vybláznia nielen deti. Pridať sa môžu aj dospelí v každom veku. Multifunkčný komplex ponúka zázemie pre profesionálnych športovcov a tímy, športových nadšencov, rodiny, a tiež milovníkov zdravého životného štýlu a wellnessu. V prípade záujmu je možné v priestoroch AdventureLand usporiadať detskú či rodinnú oslavu, alebo ich využiť na teambuilding či firemnú akciu.

Bratislavské NAJ: Najstaršia benzínka na Slovensku stojí na Račianskej ulici

Najstaršia čerpacia stanica, resp. jej pozostatok, stojí pravdepodobne práve v Bratislave. Že, kde? Oproti Výskumnému ústavu zváračskému a dnes slúži ako zberný dvor. Možno okolo nej denne chodíte do práce, len ste si ju doteraz nevšimli. Ani sa vám nečudujeme. Je schovaná za nie príliš vábnym plotom polepeným nevkusnými reklamami.

Psičkári, buďte opatrní! V Rači ktosi rozhadzuje slaninu s ostrým drôtom

Milovníkov štvornohých chlpáčov je stále viac, no s nimi narastá aj počet neprajníkov. Vyjsť si na prechádzku so psíkom bez toho, aby sme museli sledovať, čo všetko ovonia a či sa rozhodne niečo „voňavé“ aj zjesť, je nemožné. Nie všetci máme radi psíkov, no dať to najavo takto kruto je až príliš… Niekomu psíkovia vadia až natoľko, že sa rozhodol ublížiť im naozaj ohavne.

Zlaté piesky budú počas niektorých letných dní uzatvorené. Dôvodom sú hudobné párty!

Horúce letné dni lákajú k vode. Pohodičku na ležadle s mojitom v ruke a v tieni stromov môže vylepšiť už len letná párty pri vode. Na Zlatých pieskoch sa aj počas tohto leta odviažete vo veľkom štýle na Ibiza Party, zarapujete si s miláčikmi zo slovenskej rapovej scény a Uprising pritiahne fanúšikov kultových legiend.

Top 5 tém
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM