Rôzne

TOP 5 posedení v prírode: Kde v Bratislave si môžete vychutnať jedlo spolu s vôňou lesa?

Patríte k tým, ktorí si každý víkend obujú túlavé topánky a vyberú sa do lesa či k vode? Ak počas prechádzky vyhladnete, určite vás poteší príjemné posedenie s občerstvením.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 posedení v prírode: Kde v Bratislave si môžete vychutnať jedlo spolu s vôňou lesa?
12
Galéria
Zdroj: Facebook

Bufet Horná stanica

Obľúbený bufet na hornej stanici lanovky je oázou pre všetkých hladošov. V zime vás pohostia dobrou kapustnicou, v lete si môžete dať napríklad nakladaný hermelín alebo klasiku v podobe vyprážaného rezňa. K tomu, samozrejme, dobre padne chutný kúsok štrúdle alebo chrumkavý pagáčik.

Posedieť si môžete na drevených laviciach v interiéri podobnom ľudovej drevenici, výletníci v prípade príjemného počasia však radšej využívajú vonkajšie lavice, z ktorých sa vám naskytne príjemný pohľad na zeleň. K dispozícii je aj ohnisko, pri ktorom zväčša zakotvia rodinky s deťmi.

Bufet Kamzík

Jednoducho a účelne zariadená drevená stavba stojí nad Cvičnou lúkou a uzatvára reťaz bufetov na Kolibe. Postavili ju v sedemdesiatych rokoch minulého storočia, keď vo vtedajšom Československu panoval socializmus. Objekt je podľa dnešných majiteľov replikou modelu, ktorý niekdajší štátny podnik cestového ruchu Javorina prezentoval na svetovej výstave Expo 1970 v Japonsku.

K špecialitám bufetu patrí grilovaná klobása a nakladaný syr, no nechýba ani klasika, ako sú párky či langoše. V bufete vám načapujú kofolu aj vineu. Sklamaní nebudú ani milovníci piva, ktorí si môžu vybrať z piatich druhov zlatistého moku. V zimných mesiacoch sa môžu dospelí zahriať teplými miešanými nápojmi s názvami Kamzíček, Medvedík, Lavína a Bombardníno.

Horáreň Horský park

V príjemnom prostredí Horského parku nie je veľa možností na posedenie. Obľúbeným miestom výletníkom je už dlhé roky Horáreň, z ktorej sa môžete kochať pohľadom priamo na les. Ak sa však chcete zdržať dlhšie a konzumovať viac, pripravte sa na to, že ceny nie sú práve „ľudové“.

V podniku určite oceníte voňavú kávu, skvelé pagáče, chutné bratislavské rožky aj ďalšie drobnosti pod zub. Blízkosť prírody pripomenú vtáčatá, ktoré čakajú na omrvinky a chvíľami sa osmelia podísť takmer až k vášmu tanieru. Nájdu tam svoje útočisko rodinky s malými deťmi, ale aj bežci, ktorí sa do Horského parku vybrali zdolať svoje každodenné kilometre.

Mark Twain club

Z malej krčmičky na brehu Karloveského ramena vám podajú pivo priamo do člna, ak náhodou plávate okolo. Využívajú to desiatky vodákov, ktorý sa tu v príjemnom počasí zastavia na svoj obľúbený nápoj.

Malý farebný parník ponúka partiám, ktoré sa tam pravidelne schádzajú, všetko, čo k dobrej zábave potrebujú. Rybári, trampovia aj študenti sa tešia na dobre vychladené a správne načapované pivo. K dokonalej idylke už chýba len niečo na zahryznutie. Hladným ponúkajú klasiku v podobe hot-dogu, klobások, párkov či pagáčikov. Najväčšou devízou podniku je jeho útulná atmosféra, tesná prítomnosť prírody a priaznivé ceny.

Marina cafe Hamuliakovo

Ak vás už omrzela vôňa lesa a túžite napríklad po romantike pri vode, je načase sa presunúť kúsok za Bratislavu. V Hamuliakove, hneď pri cyklistickej hrádzi, objavíte kaviareň postavenú priamo na vlnách Dunaja. Popri popíjaní kokteilov či dobrého vína sa môžete pokochať pohľadom na pôsobivú panorámu Dunaja a ak prídete v pravý čas, zapadajúce slnko bude skvelou kulisou vášho romantického posedenia.

Bufety v prirode
12
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM