Rôzne

TOP 3 street food festivaly, na ktorých zažijete kulinársky orgazmus

Slnečných dní je stále viac, a to nás láka vybehnúť von, dať si dobré jedlo a zabaviť sa v dobrej spoločnosti. Kde inde toto všetko nájdete, ak nie na street food festivaloch?

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 street food festivaly, na ktorých zažijete kulinársky orgazmus
13
Galéria

Street food pred tržnicou

Street Food Park prináša raz mesačne (počas teplejších mesiacov) na námestie pred Starú tržnicu predajcov s kvalitným a nápaditým pouličným občerstvením. V príjemnej atmosfére a nastojáka si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, neskorý snack alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.

Pomôžete vrátiť námestíčku pred Starou tržnicou jeho pôvodný genius loci, podporíte lokálnu gastronómiu a ešte sa aj dobre najete. Už po deviatykrát spojí najlepších predajcov kvalitného a nápaditého pouličného jedla pravidelný bratislavský Street Food Park. Na chuť si prídu mäsožravci, vegáni, ale aj milovníci sladkého.

Mlsné jazýčky sa môžu tešiť na originálne bretónske slané a sladké palacinky À La Bonn' Galett', ručne trhané slané alebo sladké párance Trhance jak párance, pre milovníkov plnených trdelníkov bude pristavený stánok Twister Bakery a mini-waffličky s lahodnými polevami a ovocím vám pripravia vo WAFF ultimate sweetness.

Pre mäsožravcov

Pre milovníkov mäsa bude nachystaný šťavnatý pastami sendvič v stánku BARsKDE, kvalitná kávička či horúca čokoláda vo Folcík-u, šťavnatý hovädzí, pastami alebo kurací či klobásový burger v Inemas food truck. Na veľkonočnom fazuľovom kréme z králika si pochutnáte v UNAS Bistro. V ponuke nájdete aj domáci lokal burger z mladého býčka, vegetariánsky “bite me“ burger z červenej šošovice s klíčkam mungo, cícerom a karamelizovanou cibuľkou aj fritované zemiaky s domácimi omáčkami. NYC Corner stánok vás poteší vynikajúcimi hotdogmi, Poľná Kuchyňa vám naservíruje obľúbené aj nové delikatesy ako fish & chips či trhaná kačka. Burger z mladej husičky, Porchetta a Halloumi burger nájdete v ponuke Salt'n'Pepa Foodtruck.

Na svoje si prídu aj vegetariáni, vegáni a celiatici. Na legendárnu vegetariánsku gyózu si vystojte rad pred Foodstock Bratislava a v bezlepkovom bufete na kolesách Glutenfreeaks nezabudnite ochutnať zemiakovo-tekvicové placky, divinový burger, kurací burger, kuraciu tortilu, tortila so syrom či domácu štrúdľu.

Aby vás nesmädilo

Dobré jedlo treba niečím zapiť. Jablčný cider z SIGELSBERG CIDER či sódovka zo SóDABARu, ale aj Herbert sirupy potešia aj uhasia smäd. Novinkou bude Vínomobil, v ktorom nájdete kvalitné vínko podávané z hasičského auta.

Festival odštartuje už v stredu 29. 3. o 15:00 hod. Ochutnávať a baviť sa pred Starou tržnicou môžete až do 22:00 hod. Od štvrtka do soboty od 12:00 do 22:00 hod. Vstup voľný.

Ak vám je jeden Street Food Park málo, ďalšie budú od 26. – 29. apríla, od 31. mája – 3. júna a od 21. – 24. júna.

Zdroj: Facebook

Piknik na hrade

Slovak Food Festival ponúka neobmedzené možnosti pre milovníkov dobrého jedla a bohatý program pre rodiny s deťmi priamo v areáli Bratislavského hradu. Zažite najväčší piknik v meste, na ktorom nebude chýbať zaujímavý program s ešte zaujímavejšími vystavovateľmi a dobrou náladou.

Prví vystavovatelia a predajcovia sú už známi. Ak máte chuť na tradičné maďarské jedlá, zastavte sa pri Csárda Hegyeshalom. Smažená husacia pečeň na panvičke, špíz „Zbojnik” z bravčovej panenky, morčacích pŕs, klobásy a slaniny so šťavou z pečienky a opekanými zemiakmi – hotové nebíčko v papuľke. Grilované a pečené krídla, kolená aj rebrá s chladeným čapovaným pivkom hľadajte v Chuťovka – Pub & Restraurant + terasa.

Okrem maďarskej či slovenskej kuchyne sa môžete nasýtiť aj v japonskej. Benihana ponúka široký výber jedál od polievok a predjediel až po samotné špeciality. Doprajte svojmu telu dokonalo pripravené sushi z maximálne čerstvých rýb a plodov mora a vyskúšajte japonské saké, alebo kľudne aj niečo klasické európske.

Kto by odolal vôni sladučkých trdelníkov? Teraz si predstavte, že vám ich naplnia čokoládou, ovocím a dokonca aj zmrzlinou! Twister Bakery vám namixuje dokonalú kalorickú bombu.

Ako to aktuálne bude vyzerať si môžete pozrieť na mape, kde sa to každý deň mení. Mená ďalších predajcov teda ešte budú pribúdať.

Pitný režim aj nealko

Smäd po dobrom jedle môžete uhasiť v Pivovar Urpiner, Pivovar Sessler, Vinárstvo Bognár, Starohájska vinotéka, Víno Nový Život a ovocné vína alebo GREEN COLA Slovensko. Alebo postupne vo všetkých. Máte na to nielen celý deň, ale dokonca celé štyri dni! Slovak Food Festival otvorí svoje brány už 1. júna o 17:00 hod. a potrvá do večerných hodín 4. júna. Vstup je voľný, pri vstupe sa peniaze zamieňajú za lístky, ktorými budete v stánkoch platiť.

Zdroj: Slovak Food Festival

Gurmán Fest Bratislava

Počas horúcich letných dní sa napráskame aj na Gurmán Feste. Tentoraz nie na dostihovej dráhe, ako sme boli zvyknutí, ale na úplne novom mieste! Na akom, to sa dozviete v priebehu nasledujúcich týždňov na stránke festivalu.

Isté ale je, že aj tento rok sa okrem dobrého jedla od vynikajúcich šéfkuchárov a reštaurácií môžeme tešiť na pestrý sprievodný program. Nebude chýbať škola varenia s lektormi školy, ktorými sú známi šéfkuchári Igor Čehy, Jaro Hladík, Braňo Križan, Tomáš Zapletal či Marcel Ihnačák, ani divadlo chutí naživo v podaní najlepších šéfkuchárov zo Slovenska a gastroosobností známych z médií. Dozviete sa od nich nové trendy vo varení, ako používať a kombinovať rôzne chute a koreniny z celého sveta.

Dobre napapaní sa môžete usadiť pod hudobné pódium, kde budú prebiehať každý deň vystúpenia hudobných zoskupení a spríjemňovať vám festivalové podvečery. Môžete stretnúť a počuť kvalitnú hudbu a známych interpretov.

Festival začína 23. júna a potrvá celý víkend až do nedele 25. júna. Cena vstupného bude zverejnená na stránke usporiadateľa, pri vstupe sa peniaze zamieňajú za gurmán šeky, ktorými budete v stánkoch platiť.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM