Kultúra Rôzne

TOP 11 pivných udalostí, ktorými bude žiť Bratislava v roku 2018

Existencia piva je dôkazom, že Boh má ľudí rád. Chce, aby sa ľudia cítili na svete šťastní, povedal kedysi Benjamin Franklin.

Ilustračný obrázok k článku TOP 11 pivných udalostí, ktorými bude žiť Bratislava v roku 2018
10
Galéria
Zdroj: salonpiva.beer

Ochutnaj a vypi svet vo Fresh Markete

Na gastronomicko-cestovateľskom festivale Ochutnaj a vypi svet budete mať možnosť ochutnať vzorky piva a vína zo Slovenska a iných štátov, ako aj vzorky jedál z viacerých krajín sveta.

Pivá a vína bude možné ochutnávať už od piatku 23. marca. Budete mať jedinečnú šancu ochutnať remeselné pivo alebo víno u viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska, Čiech, ale aj zahraničia. Ak si kúpite lístky typu all Inclusive, môžete dokonca ochutnávať zdarma. Keď vám niektorý nápoj zachutí viac ako ostatné, môžete si ho kúpiť priamo na mieste.

Pre tých, ktorí nepoznajú jednotlivé reštaurácie v priestoroch obľúbenej tržnice, budú počas festivalu pripravené ochutnávkové vzorky. Každý si ich bude môcť kúpiť za zvýhodnené ceny 1 až 2 eurá. Niektoré stánky budú dokonca ponúkať vzorky zadarmo. Návštevníci tak môžu rozmaznávať svoje jazyky chuťami viacerých cudzokrajných kuchýň.

Na festivale sa predstaví 25 reštaurácií, 28 vinárstiev, 32 pivovarov a 43 prezentovaných destinácií.

23. až 25. marec / Fresh Market / vstupné 7 – 33 eur

Salón piva

Salón piva v Starej tržnici je pivná udalosť, ktorú si nenechá ujsť žiadny milovník zlatého moku. Môžete sa tešiť na pestrý výber pivovarov takmer z celého sveta, degustáciu zo sklenených degustačných pohárov a rozhovory s ich tvorcami, prípadne distribútormi a fantastickú atmosféru. Každý pivovar bude mať na Salóne piva minimálne jednu premiéru svojho nového piva. Na poslednej akcii v roku 2017 bolo spolu vyše 100 druhov takýchto pív.

Počas Salónu piva bude na námestí pred Starou tržnicou Street Food Park, ktorý je známy chutným pouličným jedlom a dobrou atmosférou.

18. až 20. apríl / Stará tržnica / vstupné: 1-dňová vstupenka na mieste 5 eur (v cene vstupenky je sklený degustačný pohár), dvoj-
a trojdňové vstupenky budú dostupné v sieti Ticketportal

Salón piva sa do Bratislavy vráti aj v septembri!

Narodeniny Staroslovienskeho pivovaru

Oslávte so Staroslovienskym pivovarom šieste narodeniny vo veľkom štýle! Tak, ako každý rok, aj v roku 2018 bude pre vás pripravených niekoľko druhov vlastného domáceho piva. Minulý rok sa čapovali Svätojánska 10º, Pressburg 11º, Pressburg 12º, Press.polotmavé 11º, Porter 12º či Press.radler (grep, malina, citrón) a iné. Nechajme sa prekvapiť, čo to bude tento rok.

Kvasinkové pivo vlastnej výroby Pressburg vyrábajú z tradičných surovín – slad, voda, chmeľ a kvasinky. „Nič viac, nič menej. Je nefiltrované a nepasterizované. Proste pivo ako za starých čias.“

máj 2018 / Starosloviensky pivovar

Stupavský pivný fest

Ochutnajte poctivé pivo z malých slovenských pivovarov v príjemnom prostredí Kaštieľskeho parku v Stupave. Piaty ročník bude bohatý aj na super jedlo. Pre rodiny s deťmi budú pripravené rôzne atrakcie, kde sa zabavia aj vaše ratolesti. Nebude chýbať hudobný program.

jún 2017 / Stupava

Jánsky pivný festival vo Vrakunskom lesoparku

Minuloročné kultúrne leto vo Vrakuni odštartovalo prvým ročníkom Jánskeho pivného festivalu vo Vrakunskom lesoparku. Ani tento rok nebudú chýbať pivné stánky, pečené špeciality, pivné súťaže a živá hudba.

jún 2018 / Vrakunský lesopark

Bratislava Beer & BBQ

Hotel Bratislava v spolupráci s malými pivovarníkmi a milovníkmi dobrého jedla pre vás už toto leto pripravia nezabudnuteľný zážitok priamo v areáli hotela. Môžete sa tešiť na zaujímavý program, chutné špeciality a osviežujúce pivo. Nenechajte si ujsť Bratislava Beer & BBQ oslavu leta 2018.

21. júl / 10:00 – 22:00 hod. / Hotel Bratislava / vstup voľný

Pivné slávnosti 2018

Nenechajte si ujsť 7. ročník úspešnej letnej akcie v Ivanke pri Dunaji! Budete si môcť opäť vychutnať skvelé pivá, jedlo a koncerty kapiel. V ponuke čapovaných pív by sme mohli aj tento rok nájsť pivá z malých slovenských remeselných pivovarov. Pretože aj na Slovensku vedia sládkovia variť vynikajúce pivo!

august / Ivanka pri Dunaji

Pivobrana Beer Fest

Pivovary združené v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska ponúknu tie najlepšie pivá aj tento rok! Pripravený bude aj street food, pivné súťaže, príjemný hudobný program a na svoje si prídu aj rodičia s deťmi.

august / Park Andreja Hlinku

Pivný beh Bratislavou

Aj dvadsiaty druhý ročník Pivného behu Bratislavou bude nosnou kultúrno-spoločenskou akciou športového charakteru! Prečo pivný beh? Za zrodom pivného behu stála myšlienka narušiť stereotyp bežného pitia piva a posunúť ho na zaujímavejšiu úroveň. Spočiatku chceli organizátori podujatia urobiť radosť svojim priateľom a známym, neskôr sa akcia rozrástla a medzi súťažiacimi sa objavuje čoraz viac ľudí nielen z hlavného mesta.

Pivný beh Bratislavou si z roka na rok získava čoraz širšie zástupy priaznivcov – účasť na ňom sa stáva neodmysliteľnou súčasťou života každého správneho pivára, ale i bežcov a zábavychtivých ľu­dí.

22. september 2018 / 13:00 – 23:59 hod. / Randal Club / nezabudnite sa registrovať TU

Deň otevrítych dverí v pivovare Stupavar

V tomto roku prebehne už šiesty ročník akcie Deň otevrítych dverí v pivovare, ktorý sa organizuje aj pri príležitosti stupavských Dní zelá. Okrem kvalitného pivka nebude chýbať ani hudobný program.

september / Stupavar

Bratislavský Októberfest

Štvrtý ročník Bratislavského Októberfestu malých remeselných pivovarov bude opäť prezentovať to najlepšie z pivovarníctva, čo máme v bratislavskom regióne. Spolu bude vystavovať svoje pivá väčšina domácich pivovarov z Bratislavy a Bratislavského kraja, ako aj viacero hosťujúcich pivovarov z iných častí Slovenska.

Súčasťou akcie bude aj bohatá gastronómia a hudobný program.

október 2018 / (pravdepodobne) Fajnorovo nábrežie

Informácie k jednotlivým akciám budeme priebežne dopĺňať. Sledujte nás aj na sociálnej sieti a nič vám neujde!

zdroj: http://opive.sk/

Pivné akcie Bratislava
10
Galéria
Zdroj: salonpiva.beer
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM