Nina Táborská Rôzne

TOP 10: Nedostatok parkovacích miest alebo čiarosleposť bratislavských vodičov?

Parkovanie. Téma, ktorá sa dotýka nielen samotných šoférov, ale veľakrát aj chodcov. Na jednej strane je v hlavnom meste problém, že pribúda áut a parkovacích miest nie je dostatok, na druhej strane keď aj miesto na parkovanie je, objavia sa bezohľadní vodiči.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10: Nedostatok parkovacích miest alebo čiarosleposť bratislavských vodičov?
Zdroj: Dnes24.sk

Dôkazom je samotná fotogaléria.

Občas nie je kde, najmä v Petržalke, kde autá stoja doslova všade. Na chodníku, na prechode, na terase. Nájdu sa aj experti, ktorí nájdu miesto na parkovanie napríklad priamo na zastávke.

Parkovaním slávne nie je ani Staré mesto. V poslednej dobe pribúdajú modré rezidentské miesta. Z desiatich parkovacích miest, kde mohli odstaviť svoje auto návštevníci bratislavského Starého Mesta, im už po novom ostávajú len tri.

Keď už sa aj rozhodne, nejaké to parkovisko zaobstarať, doplatí na to zeleň i samotní obyvatelia mesta. Príkladom je boj o zeleň pri Justičnom paláci, kde majú vzniknúť podzemné garáže. Vyhradené pre Krajský súd Bratislava.

Hovorca Bratislavy Stanislav Ščepán ale vraví, že centrum mesta je poddimenzované nedostatočným množstvom parkovacích miest a výstavba garáží je „jedným z najmenej bolestivých riešení“.

Občas sa tiež stane, že vás blokuje samotná polícia, či dokonca dodávka s kandidátom na primátora Bratislavy.

Posledným príkladom absolútnej bezohľadnosti je predvolebná kampaň jedného z kandidátov na miestneho poslanca. Mega busbilbórd ešte donedávna blokoval chodník na Dolnozemskej.

Keď šoféri parkujú tam, kde nemajú
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM