Michaela Katonová Rôzne

Top 10 najlepších hotelov v Bratislavskom kraji

Aký hotel by ste odporučili rodine či známym, keby potrebovali prespať v hlavnom meste? V rebríčku Trend-u uspeli naše hotely aj v celoslovenskom meradle. Pozrite si desať najlepšie ohodnotených ubytovacích zariadení v Bratislave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Top 10 najlepších hotelov v Bratislavskom kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Týždenník Trend zostavil rebríček najlepších hotelov na celom Slovensku a nechýbali medzi nim ani tie bratislavské. Maximálny počet bodov, ktorý mohol každý hotel v hodnotení dosiahnuť je 20. Podobné bodovanie používa aj známy svetový bedeker Gault Millau.

V celoslovenskom rebríčku sa v prvej desiatke umiestnili tri ubytovacie zariadenia z Bratislavského kraja. Najvyššie sa spomedzi nich dostali Grand Hotel River Park a Hotel Zochova chata, s 18 bodmi obsadili tretie miesto.

Návštevy robia porotcovia Trend-u formou mystery shoppingu. Vybraná osoba kedykoľvek náhodne príde do hotela a otestuje služby. To znamená, že zariadenia o návšteve vopred nevedia a hodnotiteľ odhalí svoju totožnosť až pri odchode, v niektorých prípadoch vôbec.

Top 10 hotelov v Bratislavskom kraji:

Grand Hotel River Park

Hotel na dunajskom nábreží prešiel v minulom roku zmenou. Kempinski vystriedala ďalšia spoločnosť združujúca hotelové zariadenia – The Luxury Collection. Okrem názvu hotela a obrazov na chodbách sa však nič výrazne nemenilo. Hotel si zachoval vysoký štandard, ku ktorému prispieva aj wellness Zion Spa Luxury, kde si hostia môžu dopriať vínnu terapiu, saunový svet aj bazén s výhľadom, keďže zóna relaxu sa nachádza na jedenástom poschodí.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 176 eur na noc

Raňajky nie sú zahrnuté v cene: 29 eur za osobu

Hotel Zochova Chata

Zochova chata patrí medzi najlepšie hotelové zariadenia na Slovensku. Veľkým benefitom je servis a starostlivosť o hosťa. Hotel v lesoch nad Modrou dostal v pred piatimi rokmi ocenenie Stavba roka za symbiózu architektúry a okolitej prírody. Tá sa prejavuje aj v rozsiahlom wellness, ktoré je známe nielen u nás, ale aj v Rakúsku či Maďarsku.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 139 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Hotel Devín

Hotel Devín sa nachádza na brehu Dunaja, priamo v historickom centre Bratislavy. Oprava, ktorú tento funkcionalistický hotel podstúpil, mu rozhodne prospela. Devín je komfortným riešením pre kongresových návštevníkov mesta či obchodných cestujúcich.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 99 eur na noc

Raňajky nie sú zahrnuté v cene: 15 eur za osobu

DoubleTree by Hilton Hotel Bratislava

Bratislavský Hilton patrí medzi mladšie hotely v hlavnom meste. Hneď vedľa sa nachádza zimný štadión Ondreja Nepelu, preto tu neraz stretnete hokejistov či trénerov. Hostí víta veľkorysá lobby hala s recepciou, v ktorej zaujme obrovský krištáľový luster. Hotel má najväčšiu kongresovú sálu v meste, dve reštaurácie wellness s bazénom a kapacitou 120 izieb.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 79 eur na noc

Raňajky nie sú zahrnuté v cene: 15 eur za osobu

Hotel Crowne Plaza Bratislava

Hotel v centre mesta neťaží zo svojej polohy, rovno oproti Prezidentského paláca, no má čo návštevníkom ponúknuť. Ochotný personál a rozľahlé izby si hostia často pochvaľujú. Dostatočne veľké sú aj miestnosti na konanie konferencií, seminárov či recepcií. V reštaurácii Fresh ponúkajú americký raňajkový bufet, čerstvé bylinky zas pestujú v hotelovej záhradke. Súčasťou zariadenia je aj bazén so saunami.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 144 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Sheraton Bratislava Hotel

Moderná budova hotela je súčasťou obchodného centra. V tesnej blízkosti sa nachádza nová budova Slovenského Národného divadla. Hoci Sheraton nepatrí medzi najlacnejšie, každoročne sa mu darí zvyšovať počet zákazníkov. Bezpochyby k tomu prispieva nielen poloha ale aj veľkoryso riešené izby, luxusné wellnes či starostlivosť o hostí.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 161 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Tulip House Boutique Hotel

Ak si návštevník Bratislavy vyžaduje od ubytovania najvyšší štandard a nepotrebuje k pobytu bazén, Tulip House na Štúrovej ulici je ideálnym riešením. Hotel sa nachádza v meštianskom dome v štýle Art Noveau len pár krokov od historického centra mesta. Na svoje si v ňom prídu najmä milovníci veľkých izieb.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 139 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Hotel NH Gate ONE

Hotel sa nachádza len pár minút od letiska v blízkosti veľkého nákupného centra. Výhodou jeho polohy je možnosť ľahkej dostupnosti mestskou hromadnou dopravou kamkoľvek hostia potrebujú. Klienti, ktorí pricestovali do Bratislavy obchodne, ocenia moderne vybavené konferenčné miestnosti. Hostia majú k dispozícii aj fitnes a wellness centrum na siedmom poschodí s bazénom, výrivkou a relaxačnou časťou.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 93 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Art Hotel Kaštieľ

Zrekonštruovaný kaštieľ, približne dvadsať kilometrov od Bratislavy nemá v názve slovíčko Art len tak náhodou. Izby patria medzi najštýlovejšie v hotelových zariadeniach na Slovensku. Dôraz na detail je citeľný, nehovoriac o tom, že každá z nich má svoje meno. Art Hotel Kaštieľ ponúka klientom 20 izieb a 41 pevných lôžok.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 99 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Lindner Hotel Gallery Central

Podobne ako Sheraton, aj Lindner je súčasťou nákupného centra. Štvorhviezdičkový hotel sa nachádza na Trnavskom mýte. Interiér vyhovie všetkým hosťom, ktorí majú radi modernú architektúru. Isté prvky a farby sa opakujú na stenách recepcie, vo výťahu aj v izbách. Zážitok z jedla poskytnú hosťom dve reštaurácie, jedna na treťom a druhá na trinástom poschodí.

Cena za dvojposteľovú izbu: od 98 eur na noc

Raňajky sú zahrnuté v cene

Prečítajte si tiež: Viete, ktoré reštaurácie patria do prvej desiatky najlepšie ohodnotených podnikov v Bratislave? Pozrite sa na ceny jedál

Zdroj: Dnes24 / Trend.sk

Top 10 najlepších hotelov v Bratislavskom kraji
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM