Rôzne

TOP 10 najčítanejšie v roku 2014: Bratislavčanov zaujímala verejná špajza a faux pas policajtov s plyšovým psom

Bratislavčanov zjavne omnoho viac, než vraždy či vlámania, zaujímajú nové osožné projekty ako napríklad verejná špajza alebo kaviareň, v ktorej dostali druhú šancu ľudia bez domova. A kaviarne i možnosti nakupovania očividne tiež patria medzi to, čo hľadajú na bratislava24.sk.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 najčítanejšie v roku 2014: Bratislavčanov zaujímala verejná špajza a faux pas policajtov s plyšovým psom
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

1. Verejná špajza na ulici

Počas filmového festivalu Ekotopfilm 2014 pribudla na Námestí 1. mája verejná špajza, v ktorej mohol ktokoľvek nechať jedlo a iní si ho mohli zobrať. Cieľom projektu bolo upozorniť na plytvanie potravinami.

Čítajte viac: Dočasná verejná špajza na ulici: Viete, ako funguje a komu má pomôcť?

2. Usmrtený plyšový pes a policajti

O policajtoch kolujú kadejaké vtipy, toto však bola skutočnosť. K usmrtenému psovi zavolali Slobodu zvierat a tá na mieste zistila, že dunčo, ktorého uniformovaní páni strážili, bol v skutočnosti plyšový.

Čítajte viac: Kuriózny prípad: Polícia strážila usmrteného psa pri Poluse, po príchode Slobody zvierat sa zistilo, že je plyšový

3. Ako cestovať MHD zadarmo

Nemusíte byť čierny pasažier, počas Európskeho týždňa mobility sa to dá.

Čítajte viac: Chcete cestovať zadarmo? Vystúpte z áut a nasadnite na verejnú dopravu

4. Bezdomovci ako čašníci

V kaviarni Dobre&Dobré dostali druhú šancu ľudia bez domova. V jednom z najzaujímavejších projektov na socializáciu bezdomovcov si môžete pochutnať na skutočne dobrej káve či bratislavských rožkoch.

Čítajte viac: Čašníci bez domova: V kaviarni tržnice obsluhujú bezdomovci, nezistíte to

5. Nočná mora pre shopoholikov

Počas Vianoc sa pre nákupovchtivých zrútil svet. Možno aj preto náš portál navštívili tisícky ľudí, aby zistili, kedy ten ich obchodný dom konečne znovu otvoria. Pozor, na Nový rok sa bude situácia opakovať!

Čítajte viac: Zistili sme to za vás: Takto budú počas sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá v Bratislave

6. Lekáreň U Salvatora znovuotvorená

Vďaka Bratislavskému okrášľovaciemu spolu bol jedinečný priestor v decembri znovuotvorený. Namiesto apotieky tu ale nateraz sídli moderné umenie.

Čítajte viac: Jedinečný priestor opäť otvorený verejnosti! Pozrite sa po 19-tich rokoch do Lekárne u Salvatora

7. Bratislava je mestom kávy

V uliciach hlavného mesta, na Laurinskej a pri moste SNP, môžete stretnúť kaviarničky na štýlových bicykloch, s milými predajcami a kvalitnou kávou. Projekt Coffee Brothers si domáci i turisti rýchlo obľúbili.

Čítajte viac: Všimli ste si ich aj vy? V uliciach Bratislavy pribudli pojazdné kaviarničky. V štýle retro ponúkajú kvalitnú kávu

8. Komunálne voľby priniesli nemalé zmeny

V čase komunálnych volieb Bratislavčania pátrali po tom, kto zasadne na stoličku starostu v ich mestskej časti. Tieto výsledky boli dokonca čítanejšie ako články o zmene na primátorskom poste. Žeby bola starostovská košeľa predsa len bližšia ako magistrátny kabát?

Čítajte viac: Kto sú noví starostovia: Pozície obhájili Bajan, Kolková, Kusý, Pilinský. Končia Sandtner, Rosová či Hanulíková

9. Nový chrám konzumu otvorený

Reportáž z otvorenia Bory Mall prilákala tisícky čitateľov. V tomto meste sa jednoducho nakupuje a nakupuje.

Čítajte viac: Otváracie zľavy, tisícky ľudí, bohatý program a obrovské tržby hneď v prvý deň! Aj také je slávnostné otvorenie Bory Mall

10. Radosť z lesoparku

Radosť, ktorá zavládla po jednohlasnom schválení koncepcie rozvoja bratislavského lesoparku, sa odrazila aj na čítanosti tejto správy. Dobré správy sa rýchlo šíria.

Čítajte viac: Obrovská radosť na mestskom zastupiteľstve: Návrh na rozvoj Bratislavského lesoparku bol jednohlasne schválený

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM