Rôzne

Tohtoročný Ples v opere sprevádza celoslovenská finančná zbierka na pomoc deťom

Celoslovenskú finančnú zbierku na pomoc klinikám detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny dnes v Bratislave vyhlásili organizátori Plesu v opere.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný Ples v opere sprevádza celoslovenská finančná zbierka na pomoc deťom
Zdroj: TASR

Dobročinný charakter jednej z najprestížnejších udalostí spoločenského diania na Slovensku tak pri príležitosti jej jubilejného 15. výročia rozširujú a v spolupráci s Nadáciou Markíza do neho zapájajú aj širokú verejnosť. Tá môže do zbierky prispievať od 17. decembra do 23. januára 2015.

Darcovia podporia svojím príspevkom kliniky detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny a navýšia tak finančný výťažok od hostí Plesu v opere. Do zbierky sa môžu zapojiť zaslaním ľubovoľnej SMS správy v hodnote dve eurá na číslo 829 alebo prostredníctvom finančného príspevku na číslo účtu 333 222 322/1111.

„Za tie roky sa nám podarilo presiahnuť, vrátane budúcoročného plesu, ktorý bude 10. januára, hodnotu viac ako jeden milión eur,“ zhodnotil štedré príspevky hostí Plesu v opere generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič s tým, že uvedenú sumu sa podarilo vyzbierať za šesť ročníkov podujatia od limitovaného počtu ľudí.

„Naše ambície rastú, chceme k tejto myšlienke dostať aj ľudí mimo samotného plesu,“ ozrejmil Lančarič. „Tento rok sme reaktivovali činnosť našej nadácie, ktorá sa zameriava na pomoc deťom, v spojení so spoľahlivým partnerom, ako je spoločnosť Orange, chceme posunúť naše aktivity o stupienok vyššie,“ oznámil na tlačovej konferencii generálny riaditeľ televízie Markíza Matthias Settele.

Výťažok spoločnej zbierky podporí štyri špecializované detské fakultné nemocnice v Košiciach, Banskej Bystrici, Martine a v Bratislave.

„V každej je špičkové pracovisko, detské ARO. Pomoc sa rovnomerne rozdelí po celom Slovensku a pôjde podľa množstva, ktoré sa vyberie, v optimálnom prípade na nejaký špičkový prístroj, ktorý by sme si za normálnych okolností nemohli dovoliť,“ povedal Marián Hargaš z Detskej kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny SZU a DFNsP Bratislava a hlavný odborník ministerstva zdravotníctva SR pre pediatrickú anestéziológiu a intenzívnu medicínu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM