Kultúra

Tohtoročný Festival vedeckých filmov je zameraný na slovenskú špičku

Nahliadnite do sveta mobilných robotických systémov, noviniek z oblasti potravinárstva či parazitológie. Pozrite si filmy venované slovenskej vede a porozprávajte sa so špičkovými odborníkmi.

Divadlo Malá scéna STU v Bratislave je oddnes dejiskom Festivalu vedeckých filmov. Návštevníci si môžu nielen pozrieť filmy o slovenskej vede, ale aj diskutovať s našimi poprednými vedcami.

Tretí ročník filmového festivalu je prioritne zameraný na slovenskú vedu. Potrvá do stredy 29. júna a je rozdelený do troch tematických dní.

Prvý festivalový deň je pri príležitosti Medzinárodného roka strukovín venovaný poľnohospodárskym a potravinárskym vedám. Druhý deň bude patriť technickým vedám a robotike. Záverečný deň prinesie projekcie filmov z oblasti prírodných vied, konkrétne parazitológie.

Projekcie filmov

Nadšenci vedy a vedecko-populárnych filmov budú môcť nahliadnuť do sveta mobilných robotických systémov, hovoriť sa bude aj o umelej inteligencii.

Večerné premietanie o 19.00 hod. predstaví krátke videá z cyklu dokumentárnych filmov venovaných vede a technike – ZvedaVEC, v ktorých ako „sprievodca“ novými technológiami vystúpi známy raper Vec.

Festival organizuje Centrum vedecko-technických informácií SR. Koná sa ako sprievodné podujatie Európskej noci výskumníkov 2016.

Čítajte aj: Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa? Pozrite sa na náš prehľad

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM